Angelina Jolie võttis röövitud Nigeeria tüdrukute teemal sõna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Angelina Jolie osales koos oma elukaaslase Brad Pittiga uue filmi «Maleficent» esilinastusel ning ajakirjanikele intrevjuud andes käsitles ka Nigeeris röövitud tüdrukute teemat.

Jolie loodab, et islamistliku äärmusrühmituse Boko Harami poolt röövitud rohkem kui 200 tüdrukut jõuavad lõpuks õnnelikult koju tagasi, edastab The Telegraph.

Staari sõnul peaks röövijad saama aru, et nad peavad vastutama tagajärgede eest ning ei pääse sellest nii lihtsalt.

ÜRO heatahte saadikuna tegutsev 38-aastane näitlejanna sõnas, et tema jaoks oli südantsoojendav, et press küsis temalt punase vaiba üritusel Nigeeria tüdrukute kohta.

«Juhtum leidis aset, kuna islamiäärmuslased arvavad, et nad on kõikvõimsad ja tohivad kõike. Nad tuleb tabada ja kohtu ette tuua. Karistused võivad neid panna mõtlema, kas tulevikus teevad midagi sellist või mitte,» lisas Jolie.

Boko Haram röövis tüdrukud Borno osariigist Chibokist asuvast koolist 14. aprillil. Tüdrukud on vanuses 16- 18 eluaastat.

Boko Harami juht Abubakar Shekau edastas selle nädala alguses videopöördumise, milles ähvardas röövitud tüdrukud orjaks müüa.

Nigeeria koostöös USAga püaab röövitud leida.

Jolie ja Pitt olid filmi «Maleficent» esilinastusel Londonis Kensingtoni palees.

Disney stuudio uus linateos põhineb «Uinuva kaunitari» muinasjutul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles