Kanada tippkoomik Glenn Wool tuleb eestlasti naerutama ja oma vaarisade vaime üles otsima

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada tippkoomik Glenn Wool
Kanada tippkoomik Glenn Wool Foto: promo

15.mail esineb Kino Sõpruses Kanada tippkoomik Glenn Wool. Glenn Wool’i teeb publikule eriliseks tema Eesti päritolu - Glenn on sõjapõgenike laps, kelle vanavanemad on puhastverd eestlased.

Kui varasemalt on Glenn Eestit vaid väga põgusalt külastanud, siis seekord on mees endale võtnud missiooniks minna oma vaarisade vaime üles otsima. Ta on alati armastanud fakti, et on viikingite järeltulija ning kõige õigem koht viikingi vaimu tunnetamiseks on Saaremaa. Nii saabubki stand-up’i täht Eestisse juba 5 päeva enne etendust, et oleks piisavalt aega emotsioone ja ka materjali koguda.

Vaatamata põgusale kontaktile on Glenn Eestit alati südames kandnud, sest oma eestlastest vanaemast ja vanaisast räägib ta alati väga soojalt. Kahjuks ei olnud tal lapsena võimalik kättesaada eesti muusikat ja filme, aga selle kompenseeris jäähoki, milles Venemaa ja Kanada vahel käis 70 ja 80ndatel kõva rivaalitsemine.

Nii sümboliseeribki Glenni jaoks Eestit tema vanaema rõõmustamine Mario Lemiuex legendaarse värava üle - justkui protest distantsilt Vene võimu vastu. Glenn hoiab alati pöialt eesti sportlastele ja tunneb uhkust oma päritolu üle, kui keegi mainib Margus Hunti või Mart Poomi.

Marion Uuspõld, Comedy Estonia produtsent, kommenteerib: «Glenn on äärmiselt vali ja väga raju koomik. Tema imago on petlik - räsitud ja jõuline kõvahäälne viiking. Tegelikult on ta aga äärmiselt täpne ja ekstreemselt poliitiline koomik. Ta on veendunud ateist ning erakordselt intelligentne. Mulle meeldib tema lavapersooni kontrastsus ja muidugi tip-top kvaliteetne huumor.»

Glenn Wooli näeb Comedy Estonia etenduse «Stand Up Comedy with Louis & Stewart» raames, kus ta on peaesinejaks. Teda soojendab Rootsi stand-up komöödia lemmikpoeg-pesamuna Isak Jansson. Muidugi ei puudu lavalt ka Louis Zezeran ja Stewart Johnson, kes toovad teieni oma värskeimad naljad. Enne etendust ja vaheajal keerutab plaate Esto TV staar Rain Tolk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles