New Yorgist Tokyosse vähem kui tunni ajaga

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Virgin Galacticu ülehelikiiruse saavutanud kosmoselennuk SpaceShipTwo, millega plaanitakse esimest kommertssõitu kosmosesse juba sel aastal.
Pildil on Virgin Galacticu ülehelikiiruse saavutanud kosmoselennuk SpaceShipTwo, millega plaanitakse esimest kommertssõitu kosmosesse juba sel aastal. Foto: Reuters/ScanPix

Miljardärist Virgin Groupi asutaja Richard Branson andis teada, et plaanib välja töötada ülehelikiirusel liikuvad lennukid, mis muudavad reisi New Yorgist Tokyosse vähem kui tund aega kestvaks lennuotsaks.

Sir Richard Branson lisas veel, et sellise lennuki ehitamiseks vajalik tehnoloogia on peatselt olemas, kirjutab reisiportaal trip.ee. Keskmine lennuaeg nende kahe linna vahel on umbes 13 tundi.

Selline samm oli ootuspärane, kuna Branson asutas juba 2004. aastal kosmoseturismi ettevõtte Virgin Galactic, mille raames leiab esimene avalik kommertssõit kosmosesse aset eeldatavasti juba sel aastal.

Kui Bransoni plaanid teoks saaksid, siis ei oleks tegemist esimese ülihelikiirusel lendava reisilennukiga. Teatavasti viis ka ülikiire British Air Corporation'i Concorde reisijaid üle Atlandi ookeani, kuid 2003. aastal võeti see liinilt maha.

Esmalt plaanib Branson välja töötada ülehelikiirusel lendava lennuki mudeli, mis oleks märksa kiirem, kui vana Concorde seda oli: uus tehnoloogia võimaldab Bransoni sõnul sõita kuni 30 500 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles