Šamaan hoiatas jalgpalli MMil «nõiasõja» eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko jalgpallikoondis Mexicos treeningul
Mehhiko jalgpallikoondis Mexicos treeningul Foto: SCANPIX

Šamaan Antonio Vazquez läheb koos Mehhiko jalgpallikoondisega Brasiilias toimuvale jalgpalli MMile, kuna meeskond vajab kaitset teiste riikide šamaanide ja nõidade eest.

Vazquezi sõnul võidab sellel suvel toimuva MMi Brasiilia, kuid samas on ette näha selle spordisündmuse vastaseid proteste, edastab news.sky.com.


Šamaani väite kohaselt ei ole jalgpalli MM vaid võistlus meeskondade vahel, vaid seal panevad oma oskused proovile ka erinevate riikide šamaanid ja nõiad, kes püüavad mõjutada nõiduse ja musta maagia abil matšide tulemusi.

Mehhiko esimene mäng on  13. juunil Natalis Arena das Dunas staadionil Kameruniga.

«Lisaks jalgpallile on seal ka nõidade «sõda». 13. juuni on Püha Antoniuse päev ning see annab meile suured võimalused võita. Staadionil on aga ka 3000 teiste riikide nõida ja šamaani. Meil tuleb selleks valmis olla, » lausus mehhiklane.

Vazquez viib Mehhiko meeskonna peal läbi rituaale, mis peaks mängijaid väliste šamaanlike ja nõialike mõjutuste eest kaitsma.

Mehhiko järgmiseks vastaseks pärast Kameruni on 17. juunil Brasiilia ning 23. juunil kohtub meeskond Horvaatiaga.

2014. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlused leiavad aset 12. juunist kuni 13. juulini.

Mehhiko on koos Kameruni, Brasiilia ja Horvaatiaga A-alagrupis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles