Marten Kuningas ja I Wear* Experiment esitlevad koos uut muusikat

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kuningas koos pisikese fänniga Tallinn Music Week`il
Marten Kuningas koos pisikese fänniga Tallinn Music Week`il Foto: Viktor Burkivski

Juunikuus annavad Marten Kuningas ja I Wear* Experiment koos kaks kontserti, et tutvustada oma värskeimat loomingut. Marten esitleb singlit «Tagurpidi vaal», mis pärineb tema sügisel ilmuvalt albumilt «Praktiline mees». I Wear* Experiment toob kuulajateni kolmanda EP sarjast «Crickets Empire».

Kontserdid toimuvad 10. juunil Tallinnas, Von Krahli Teatris ning 13. juunil Tartus, Genialistide Klubis. Piletid Tallinna kontserdile on saadaval eelmüügis Piletilevis ning Ticketpros, piletite hulk on limiteeritud.

Pigem erineva muusikataustaga koosseisud on leidnud kaheks kontserdiks ühise keele ning valmistavad ette esinemised, mida on täiustamas võimas lavatehnika ja just esitluskontsertide jaoks loodud valguslahendused.

Marten Kuninga bänd on käesoleval perioodil keskendunud peamiselt uue kauamängiva «Praktiline mees» salvestamisele, kuid tuleb üksikuteks juhtudeks ka juunikuus avalikkuse ette, et esitleda oma teist singlit «Tagurpidi vaal», mis avalikustatakse kuulajatele mai lõpus.

Marten on laval uue bändiga, kuhu kuuluvad Peedu Kass kontrabassil ning Kristjan Kallas trummidel. Kitarri mängib Marteni senine kaasteeline Raul Ojamaa. Marten Kuninga esikplaat «Janu» (2012) leidis positiivset kaja nii leheveergudel kui kodukõlarites.

I Wear* Experiment ühendab endas avangardistlikku, elektroonilist ja eksperimentaalmuusikat. Lõõskav valgus, hullumeelsed rütmid, müstiline vokaal ja sämpeldamine sulanduvad seguks erinevatest žanritest ja stiilidest.

Bänd sai tänavuselt Tallinn Music Week’ilt palju tagasisidet, teiste hulgas kiitsid neid näiteks sellised tuntud muusikasaidid nagu Louder Than War ja The Line Of Best Fit. «Crickets Empire III» on tugev lõppakord bändi esimesele EP-seeriale ning selles võib igaüks kontserdil ise veenduda.

Kontserdid toimuvad 10. juunil Tallinnas, Von Krahli teatris (piletid eelmüügist €8, kohapeal €10) ning 13. juunil Tartus, Genialistide klubis (piletid esimesel tunnil €5, hiljem €7).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles