Maailmaküla pidi leppima 2000 külastajaga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala lõpus Tallinnas toimunud pärimusmuusika festivali Maailmaküla külastajate arv jäi oodatust väiksemaks.


«Alguses oli platsil vast mõnisada inimest ja needki, tundus, enamus kaelakaartidega,» nentis pärimusmuusika festivali kajastanud Elu24 fotograaf. «Kloostrimüüride vahele ja festivalialale oleks kõvasti rohkem publikut mahtunud.»

«Täpse tulemuseni saamiseni läheb veel vähemalt kuu. Festivali külastas ca 2000 inimest,» nentis korraldaja Paul Pihlak.

Piletid olid majandussurutist arvestades kallid: populaarsemate esineja päevade pilet küündis sõltuvalt ostukohast- ja ajast 320-490 kroonini. Pihlak ei arva, et see liiga suur summa oleks: «Passid ja päevapiletid olid meil igal võrreldaval perioodil (näit 2 kuud enne kontserti / kontserdi päeval) odavamad kui Viljandi või Käsmu festivalidel. Ei usu, et seal elaks oluliselt maksujõulisem publik kui Tallinnas. Meie programm ega tehniline produktsioon kindlasti odavam ei ole. Sugugi tark turundusotsus poleks olnud ju kaupa alla omahinna müüma minna?»

Enne festivali lubasid korraldajad, et kui mõnele külastajale pakutav kohe sugugi ei meeldi, maksvad korraldajad piletiraha tagasi. Koduleheküljel on kirjas lahke pakkumine: «Sa näed reklaami, ostad pileti, tuled pittu ja veedad seal aega - aga no pole üldse see... Mitte miski ei meeldi, mitte miski ei toimi. Kohe kõik asjad on halvasti. Ja sina tunned, täiesti õigustatult, et nii see asi ei lähe! Nädala jooksul peale festivali võta meiega ühendust. Varu 45 minutit aega ja võta oma pilet kaasa. Ja kui sa suudad veenvalt argumenteerida, kuidas kõik asjad olid absoluutselt valesti, saad kogu raha tagasi, viimse kui sendini.»

«Keegi peol käinutest pole veel kurtma tulnud,» sõnas Pihlak. «Küll on otse tänaval, aga ka telefonitsi ja meilitsi tänatud vägevate kontsertide eest. Tagasiostu kohta on infot levitatud erinevates kanalites.»

Reedel esinema pidanud Emir Kusturica ja The No Smoking Orchestra Eestisse ei jõudnudki. «Viimasel minutil muusikute poolt valitud lennumarsruut tõstis reisi hinna neljakordseks ja praegu majanduslikult niigi keerulisel perioodil pole selline eelarve muutus lihtsalt võimalik. Vabandame Kusturica-huviliste ees ja kinnitame, et soovijad saavad oma piletid tagasi müüa, ent samas kutsume teistele põnevatele koosseisudele kaasa elama,» ütles Pihlak selle kohta eelmisel neljapäeval. Piletilevi lunastab Pihlaku sõnul kasutamata reedeseid paberpileteid ning festivali passe 19. juulini.

Hoolimata oodatust kesisematest tulemustest jääb Paul Pihlak optimistlikuks: «Mistahes organismi või struktuuri geenidesse on kodeeritud eelkõige kohustus sooja hoida. Et elutegevus saaks jätkuda ning et see organism või struktuur saaks funktsioneerida moel, mis võimaldaksid tal täita oma ülesandeid. Igasugused normist kõrvalekalded avaldavad alati mõju, ka Maailmakülale.»

Ehkki kloostrimüürid huviliste sure alla just ei pragunenud, nautisid kohaletulnud pärimusmuusikasõbrad pakutavat täiel rinnal. Galeriisid vaata selle kohta siit ja siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles