Pärnu suve alustab funki legend The Earth, Wind & Fire ajatu muusika

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu suve alustab funki legend The Earth, Wind & Fire ajatu muusika
Pärnu suve alustab funki legend The Earth, Wind & Fire ajatu muusika Foto: promo

21. juunil astuvad veefestivali Watergate peakontserdil publiku ette 14 maailmamuusika tipptegijat. Earth Wind & Fire alustala Al MacKay toob publikuni show, mis viimastel aastatel on tuuritanud maailma suurimatel festivalidel.

The Earth, Wind & Fire (EWF) loodi 1969. aastal Maurice White poolt. Temaga liitus peagi Ike ja Tina Turneri bandi vasakukäeline kitarrist Al McKay. McKayst sai üks EWFi käekäigu suuremaid mõjutajaid. Mees on ka selliste megahittide nagu «September», «Singasong», «I Write a Song for You» autor.

Grammy auhindadega pärjatud McKay ongi tänaseks enda ümber koondanud EWFi kogemusega tippmuusikud ja noorema generatsiooni talendid, kes on oma oskusi lihvinud töötades selliste nimedega nagu Rod Stewart, Michel Jackson, Barry White, Michael Bolton, Sting, Phil Collins, Lenny Kravitz, Whitney Houston, Stevie Wonder, Santana, Sergio Mendez jt.

The Earth, Wind & Fire - Experience feat. Al McKay annab Vallikäärus pea kahetunnise kontserdi. Selles koosseisus on band säilitanud oma värskuse ja see on show, mis suudab tänaseni pakkuda EWFi briljantset groove'i.

Festivali korraldaja Priit Valkna sõnul on läbirääkimisi Pärnus esinemiseks nendega peetud juba mitu aastat. «Nüüd lõpuks siis õnnestus graafikud suurtel jazzifestivalidega klappima saada,» ütles Valkna. 

«Ansambli hetke vormi ja taset näitabki just see, et veel viimastel aastatel on nad olnud kutsutud kõige prestiižikamatele festivalidele üle maailma - Java Jazz, Montreux Jazz Festival ja mitmed teised,» lisas mees.

Valkna sõnul on see muusika, mis Pärnu suvesse suurepäraselt sobib. «Just sellel aastal peaks inimestel olema ka rohkem vabu päevi, et enne jaanipäeva korra Pärnust läbi põigata,» kinnitas ta.

Ansambli esisolist on Claud Woods. Festivali Jazzkaar peakorraldaja Anne Ermi sõnul on tegu väga hea lauljaga. «Ta on tõesti super, olen mõelnud teda isegi sooloartistina Eestisse kutsuda,» kinnitas Erm.

Pole kahtlust, et esivokalist suudab olla samal tasemel kui EWFi legendaarne Maurice White, kes 15 aasta eest oli hääle kaotuse ja raske haiguse tõttu sunnitud oma lavakarjääri lõpetama. Esile tuleb tõsta kogu bändi vokaalseid võimeid.

Laulja Dave Benton tunnistas, et Earth, Wind & Fire on tema lauljakarjääri enim mõjutanud ansambel läbi aegade. «See muusika on minu jaoks eriline, olen kindlasti Pärnus kohal,» lausus Benton.

Kontsert toimub 21.juunil, suve kõige maagilisemal laupäeval

Pärnu Vallikäärus. Piletid on müügil Piletilevi müügikohtades. Et Earth, Wind & Fire'i muusikal on väga palju fänne ka Eestis, teeb bänd nendele kingituse ning esimesed 500 pääset tulevad müüki 19 euroga. Pileti hind kohapeal on 39 eurot.

20. ja 21. juunil toimuv Veefestival Watergate on sellel aastal publikule pakkumas tihedat programmi nädalavahetusel, mis juhatab sisse Eestimaa suve ja Jaanipäeva.

Uutest ettevõtmistest pakub festival sellel aastal veealade spordiprogrammi ja suurt tegevusparki Vallikääru aasal ja Munamäe pargis, mis on osavõtjatele tasuta. Lisaks kümmekond suurepärast kontserti Pärnu eri paigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles