Varbola linnuse lähedal luusis hall tont

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki alias Kairit Tuhkanen
Niki alias Kairit Tuhkanen Foto: Margus Juhanson

Seekordses Kanal 2 saates «Eesti kummitused» uuris Kairit Tuhkanen alias Niki Varbola kandis toimuvaid paranormaalsusi.

2004. aastal tuli avalikuks juhtum, kuidas kaks seenelist Varbola linnuse lähedases metsas lumeinimesesarnast olendit nägid.

Tont olevat olnud halli karva ja hiigelsuur, üle kahe meetri pikk. Tal olevat olnud karu pea ja teravatipuline kapuuts peas.

Pärast seenelistega kohtumist libisenud tont kiiresti põõsa taha ja siis polnud enam temast jälgegi järel.

Ufoloog Hans Raudsik kinnitas, et see pole esimene omalaadne juhtum siinkandis. Teised pole lihtsalt ajaleheveergudele jõudnud.

Tema arvates oleks võinud kohta, kus olendit nähti, kohe lähemalt uurida. Tookordne kohkunud inimese kirjeldus polnud ju päris teaduskirjeldus.

Lumeinimesesarnaseid olendeid on Eestis ennegi nähtud, eelkõige mahajäetud kohtades ning näiteks Ida-Virumaa ürgmetsades.

Varbola linnust ümbritseva Põlli küla vanem polnud nõus 2004. aasta juhtumit kommenteerima.

Ta rääkis aga, et linnus on eriline oma paganliku kalmistu poolest. Ühte hauda oli kihiti maetud 32 inimest, matmine tehti salaja, sest tollal valitses juba ristiusk.

Tõenäoliselt just selle kalme pärast on tekkinud mitmed imelikud olukorrad ja legendid.

Kunagi elas linnuse metsas perekond ning kord läinud pereisa kaera lõikama. Äkki kuulnud ta, et keegi oigab rohu sees.

Ta otsinud siis rohu seest ning leidnud välja ulatuva kondiotsa. Ta matnud selle siis mulla alla ja pärast seda polnud oigamist enam kuulda...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles