Kannibalismi kahtlusega giid mõisteti turisti tapmise eest 28 aastaks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arihano Haiti
Arihano Haiti Foto: SCANPIX

Prantsuse Polüneesias Tahitil tegutsenud safarigiid mõisteti sakslasest turisti tapmise ja ta surnukeha väidetava söömise eest 28 aastaks trellide taha.

Kohus mõistis 33-aastase Arihano Haiti 40-aastase Stefan Ramini tapmises süüdi, edastab news.com.au.

Ramin ja ta elukaaslane, 37-aastane Heike Dorsch olid 2011. aastal oma jahiga ümbermaailmareisil, kui mees Nuku Hiva saarel kadunuks jäi.

Politsei leidis ta surnukeha päevi hiljem.

Kohalik giid ründas seksuaalselt Dorschi ning ka selles mõisteti ta süüdi.

Mees saab pärast 18 aasta pikkust vanglakaristuse kandmist esitada avalduse tingimisi karistuseks.

Sõjaväepolitsei tabas Arihano Haiti seitse nädalat pärast tapmist. Ta tunnistas Ramini mahalaskmise üles. Samas jäi ta tapmise motiiv ka kohtus ebaselgeks.

Dorsch sõnas uurimise käigus, et ta mees läks koos Haitiga jahiretkele. Giid saabus nende jahi juurde tagasi aga üksinda, öeldes naisele, et Ramin sai vigastada ja vajab abi.

Naise sõnul järgnes ta giidile, kuid siis mees ründas teda ja sidus ta puu külge kinni. Naisel õnnestus põgeneda.

Haiti sõnas kohtus, et Ramin tahtis ta rummiga uimastada ning siis vägistada. Kohus ei leidnud sellele väitele kinnitust.

Ramini jäänused leiti saare mahajäetud paigast.

Kohalik meedia kirjutas, et Haiti tappis saklase ning sõi ta surnukeha. Kohus ei kinnitanud ega lükanud seda väidet ka ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles