«Troonide mängu» staar on maailmas tugevuselt teine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hafthor Julius Björnsson «Troonide mängu» võtteplatsil
Hafthor Julius Björnsson «Troonide mängu» võtteplatsil Foto: Facebook

Menusarjas «Troonide mäng» kurjamit kehastav näitleja, islandlane Hafthor Julius Björnsson on maailmas tugevuselt teine.

Tegemist on tõelise mehemürakaga, sest ta pikkus on 206 sentimeetrit ning kehakaal 190 kilogrammi, edastab news.com.au.

Ta välimus sobib kokku rolliga, mida ta «Troonide mängus» kehsatab. Nimelt on ta Gregor Clegane, kes kannab ka hüüdnime Ratsutav Mägi.

Clegane´il on stsenaariumi kohaselt duell Oberyn Martelliga.

«Troonide mängu» üks käsikirja autoritest Dan Weiss sõnas, et tegemist on seni ühe parima, kui mitte kõige parema võitlusstseeniga.

«Selles kulmineerub 20 aastat viha ja vihkamist ning kättemaks tõuseb pähe. Seriaali üks tähtsamaid tegelasi kas jääb ellu või sureb selles võitluses,» jätkas Weiss.

Björnsson ei olnud enne «Troonide mängu» näitlemisega tegelenud.

Ta oli varem jõumees, kes tegeles enamuse asjast jõutõstmisega ning osales võistlustel.

Kui tugev see islandlane siis on? Ta suudab vedada või üles tõsta kuni 420-kilogrammiseid raskusi.

Maailma tugevaima mehe võistlusel saavutas ta teise koha jäädes napilt kõige tugevamaks osutunud Zydrunas Savickasele alla.

2013. aastal jäi Björnsson silma ameerika jalgpalli meeskonna Indianapolis Colts omanikule Jim Israyle, kes soovis, et islandlane liituks meeskonnaga.

Kuid Björnsson jättsi hea mulje ka «Troonide mängu» produtsentidele. Nad võtsid temaga kontakti kui stsenaristid olid loomas Clegane`i tegelaskuju.

«Troonide mängu» tegijad kontakteerusid minuga ja kutsusid mind prooviesinemisele. Seal tuli mul üks mees üles tõsta ja nad olid vaimustuses, kuna ma olevat jõuline ja kiire,» meenutas jõumees.

Björnssoni sõnul tarbib ta päevas 10 000 kalorit. Samas ta rõhutas, et menüü ja kaloraaž on varieeruv sõltuvalt sellest, kas ta tegelb näitlemise või maailma tugevaima mehe võistluseks valmistumisega.

«Minu teening on seksiga võrdväärne. Naised ei ole kunagi kurtnud, et ma neid liiga pehmelt käsitlen,» lausus mees.

Björnssoni sõnul peavad inimesed teda vist staariks, sest tal küsitakse autogramme.

«Naised paluvad end ka õhku tõsta. Tunnistan, et vahel on mul raske neid maapinnale tagasi panna,» nentis islandlane.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles