Taavi Peterson käib Urmas Alenderi kingades: mul on temaga eriline suhe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Peterson käib Urmas Alenderi kingades: mul on temaga eriline suhe
Taavi Peterson käib Urmas Alenderi kingades: mul on temaga eriline suhe Foto: Erakogu

Sel suvel tuuritavad RUJA muusikud koos noore talendika laulja Taavi Petersoniga mööda Eestimaad. Kontsert «Eile nägin ma Eestimaad» on suures osas taaskohtumine RUJA muusika ja muusikutega, kuid Peterson tunnistab, et bändiliikmete vahel valitseb harmoonia ning teda võeti seltskonda kui vana sõpra.

 «Olen RUJA meeste loodut fännanud juba üle kümne aasta ja see muusika oli üks põhjustest, miks omal ajal kitarri üldse kätte võtsin. Seega on see kõik justkui järgmine võimatuna tundunud unelmate täitumine. Kuigi antud kooslus pole koos mänginud pea 40 aastat, oli juba esimesest proovist alates tunda bändi ühtsust,» rääkis Peterson Menule.

Kontsertidel on Peterson suures osas RUJA solisti Urmas Alenderi rollis ning noore laulja kinnitusel on vastutus suur. «On suur vastutus olla läbi aegade Eesti suurima rokklegendi kingades. Kuigi ma pole oma silmaga Urmast kunagi näinud, on mul temaga eriline suhe. Urmas on läbi oma laulude suur õpetaja ja teenäitaja tulevastele põlvedele. Ilma temata oleksime me kordi vaesem rahvas,» arvas ta.

Peterson lisas, et RUJA meeldib talle läbinisti ja üleni ning ka kontserdi repertuaari polnud tema jaoks kohandada vaja. «Olen alati püüdnud laulda välja kõik, mis kellegi poolt kunagi lauldud on, hääle tekitamise masin on igal inimesel samasugune,» selgitas ta.

Laulja rääkis, et enne vastutusrikkaid kontserte ta suurt hirmu ei tunne, sest kui 2007. aastal andis ta koos Rein Rannapiga kokku pea 30 kontserti, siis kümne kontsertiga tuur «Eile nägin ma Eestimaad» on talle justkui kukepea.

«Mäletan, kuidas pärast 2007. aasta tuuri kaheks nädalaks justkui talveunne jäin, magades järjest 14-15 tundi ööpäevas ja olles tühi kui kartulikott. Annan endast alati maksimumi. Toona oli see minu jaoks meeletu maht, mille käigus ka kõvasti arenesin,» tunnistas Peterson.

RUJA liikmed on öelnud, et nad on vaimustuses Petersoni vokaalsetest võimetest, kompetentsist ja hoiakust RUJA laulude isikupärasel tõlgendamisel. Laulja tunnistas, et tema jaoks on suur rõõm, kui tema tegemisi märgatakse.

«Elasin 2007. aastal superstaari saates ja veel hiljemgi kõvasti läbi, kui mu vokaalseid võimeid maha tehti. Olin põhiliselt laulnud kooris ja klassikalises võtmes ning olin oma vokaalse arengu algusjärgus. Olen saanud teravaid märkusi oma laulmistehnika kohta, et sedasi ma tapan oma hääle paari aastaga,» tõdes Peterson.

Viimase nelja aasta jooksul on laulja hääl saanud väga kõva trenni ansamblis Peacemaker. «Mängime maailma rokiklassikat ja kontserdid on ikka nii kolmetunnised. Teeme ka Grapsi ja Ac/Dc'it ning põhiliselt originaalhelistikes. Varem oleks olnud mõeldamatu laulda kolm päeva järjest 3-4 tundi kontsertidel antud muusikat ilma, et hääle kaotaksin,» tõdes Peterson.

Raju kontserttuur «Eile nägin ma Eestimaad» toimub erinevatel Eesti vabaõhulavadel 16. - 27. juulil ja 21. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles