Teet Margna laskus põlvili ja palus Maire Aunastelt andeks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Nädalalõpp Kanal 2ga»
«Nädalalõpp Kanal 2ga» Foto: Ardo Kaljuvee

Teet Margna palus saates «Nädalalõpp Kanal 2ga» Maire Aunastelt andeks kahekümne aasta taguste sõnade eest.

Saates näidati klippi kunagisest Maire Aunaste juhitud menukist «Reisile sinuga» ning Margna selgitas: «Selline oli televisioon 20 aastat tagasi ja mina oli toonases EVTVs töötanud umbes täpselt aasta aega ja arvasin, et olen maailma kõige kõvem mees. Veri kees, nagu noortel kukkedel ikka, ja ma arvasin, et kõik, mis toimub naaberkanalites, aga eriti ETVs, on täielik jama ja sealsed saatejuhid eesotsas Maire Aunastega ei kõlba kuhugi, sest televisioonis on uued ajad ja uued mehed.»

Teet nentis, et ta mitte ainult ei mõelnud nii, vaid ka ütles seda välja - ajakirjanduse vahendusel, mitte Mairele otse.

Piinlikkusega näitas ta ajaleheväljalõiget aastast 1994, kus toonase ajalehe Esmaspäev reporter küsis Teedult järgmist: «Kuidas suhtute Eesti Televisiooni praegustesse meelelahutussaadetesse?»

Margna vastus kõlas nõnda: «Mul ei ole endal kodus televiisorit ja sellepärast pole ma kõigega kursis, aga näiteks seda saadet vaadates, mida Maire Aunaste praegu teeb, tuleb küll kurbus hinge. Kuhu jäävad professionaalsus, kogemused ja enesekontroll?»

Teet märkis, et ta oli toona 20-aastane ja televisioonis töötanud kõigest aasta ning mingil arusaamatul põhjusel leidis ta endas ülbust ja arrogantsi, et öelda Maire kohta selliseid sõnu.

«Maire, luba, ma laskun kahele põlvele ja palun sinu käest andeks! Maire, palun vabandust! Ma olen hiljem korduvalt seda rumalat ja ülbet lauset kahetsenud. Kas sa annad mulle andeks?» kahetses Teet.

«Annan,» ütles Maire. «Eriti hea meel on mul selle üle, et ma ei ole tänaseks päevaks surnud, sest muidu ma ei oleks neid sõnu kuulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles