Kreisilinnapäeval selgub maitsvaim hapukurk ja moos

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Nii nagu eelmisel aastal, tuleb ka tänavu 10. juulil Paide Kreisilinnapäeva ajal Paide parima värske hapukurgi ja südasuvemoosi võistlus, milles võivad osaleda kõik huvilised.


Värske hapukurgi ja südasuvemoosi võistlusest on oodatud osa võtma moosi- ja hapukurgimeistrid, kes oma kulinaaroskusi ja -andeid ka kaaskodanikega jagada soovivad.

Osavõtuks tuleks 10. juuliks vaaritada kas üks purgitäis oma retsepti ja käe järgi valmistatud hapukurke või kaks purgitäit südasuvemoosi.
Ürituse ladusama korralduse huvides peab osavõtusoovist enne teada andma Paide kultuurikeskuse valvelauda tel 384 9137 või 552 8180.

Kreisilinnapäeval on keskväljakule üles seatud telk, kus laadalised võivad käia võistlema toodud hapukurke ja moosinäidiseid maitsmas ja võrdlemas, et seejärel hääletada nende meelest maistvaima poolt.
Kaunistatud ja sildistatud moosipurgid jäävad suletuks ja need loositakse välja publikuhääletusest osavõtnute vahel.

Korraldustoimkonna liige Külliki Aasa ütles, et lisaks selle suve moosidele võib võistlema tuua ka eelmise suve viljadest keedetud moose. «Et kõigis koduaedades pole ehk veel ka kurgid valminud, siis võib konkursile esitada töid, kus kurgid ei pärine mitte oma peenramaalt, vaid näiteks turult või miks mitte poeletilt,» lisas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles