Uus trend: Londoni kontorinaised lõõgastuvad tööpäevast poksiringis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned kõrgetel kohtadel töötavad Londoni naised ei joo pärast tööpäeva enam veini, vaid tõmbavad kätte poksikindad ja püüavad suguõdedel nina tahmaseks lüüa.

 

Jah, see on peaaegu samamoodi, kui Ed Nortoni ja Brad Pitti filmis «Kaklusklubi». Võrreldes sellise totaalse kaklusega kasutavad naised siiski kiivreid ning hamba- ja rinnakaitseid, adrenaliinilaks on aga sama hea.

Inglise ajaleht News of the World, kes teemast kirjutab, toob ära, et ainult naistele mõeldud poksiõhtuid on korraldatud linna nooblimates poksisaalides, nagu Ida-Londoni Troxys. Kirjeldades üht sellist õhtut, mainib leht, et muusikaks, mida üritusel lasti, oli ameerika räppar Ludacrise lugu «Move Bitch», mille videot võid vaadata allpool.

Mida arvavad asjast aga poksijannad ise ja mehed, kes teemaga kursis?

Pankur Sabina Begum (25), kes  võistelnud Troxys avalikul poksimatšil, ütleb, et hoopide jagamine tekitab talle mõnusa tunde. Panga keskastmejuht Tiffany Simons (33) leiab, et poks aitab tal pärast tööpäeva lõppu vabaneda stressist. Varem käis ta selleks koos töökaalastega baaris napsutamas. Pooleaastase poksiharrastuse ajal on Simmons endale tõestanud, et temas on piisavalt meest võitlemiseks, samuti tunneb ta, et teda ei peata enam mitte miski. Mõned tema 11 meesalluvast on bossi poksiharrastusest kuuldes nalja heites teda hoiatanud, et ta võib endale viga teha ja arvanud, et poksimine pole naiste jaoks. Pankur Dan Walker (28) aga leiab, et naistel, kes söandavad poksiringi astuda, peab olema «kõvasti mune», lisades, et imetleb iga naist, kes suudab seda teha.

Võimalik, et londonlannade poksihuvi suurendab ka tõsiasi, et 2012. aasta Londoni olümpiamängudel on naiste poks esimest korda programmis.

 

Psühholoog: poks on eesmärgile suunatud emotsioonide kontroll

Spordipsühholoog Andy Lane sõnul tuleb poksis kontrollida oma emotsioone, olla enesekindel ja vaimselt sitke. Traditsiooniliselt meeste spordialaga tegelemine aitab kõrgetel kohtadel ja tavapäraselt meeste poolt domineeritud elualadel töötavatel naistel saada tõestust, et nad suudavad poistega sama mängu mängida.

Psühholoogi arvates suurendab poks naiste enesekindlust olukordades, kus neil tuleb hakkama saada vastasseisuga, kus nad muidu tunneksid end ohustatatuna.

«Poksiringis tuleb sul olla eesmärgikindel ja sport on oma põhiolemus võistlus võidu peale ehk kes jääb viimasena seisma. Ses mõttes on poksitreening ja võistlemine suurepärane ettevalmistus lepingule allkirjade saamiseks nõupidamiste laua taga,» arvab psühholoog poksiharrastuse plussidest kõrgetel kohtadel töötavate naiste jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles