Earth Wind & Fire'i loo «One World» kaasautor Mikk Targo: tänu nende muusikale sai minust muusik, mitte sportlane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu suve alustab funki legend The Earth, Wind & Fire ajatu muusika
Pärnu suve alustab funki legend The Earth, Wind & Fire ajatu muusika Foto: promo

«Tänu Earth Wind & Fire muusikale sai minust muusik, mitte sportlane» kinnitab Mikk Targo ja keelitab kõiki Jaanipäeva eel Pärnusse suunduma.

21. juunil toimuval Veefestivalil Watergate astub üles kultusbänd Earth Wind & Fire Experience feat. Al McKay ligi kahetunnise programmiga. Bändi seob lisaks tuhandetele fännidele Eestiga veel asjaolu, et koosseisu repertuaaris on lugu, mille on kirjutanud paljude Eesti poplugude autor muusik Mikk Targo.

21. juunil astuvad veefestivali Watergate peakontserdil publiku ette 14 maailmamuusika tipptegijat. Earth Wind & Fire alustala Al MacKay toob publikuni show, mis viimastel aastatel on tuuritanud maailma suurimatel festivalide ning pakub tänaseni EWFi briljantset groove'i.

Mikk Targo sõnul on MacKay tuntud oma ainulaadsete ja maailma kitarrisoolode ajalukku kuuluvate kitarrisoolod ja –riffide poolest.  Earth Wind & Fire põhihittide kaasautor MacKay isikupärase käekirja tunneb kuulates kohe ära.

«Kitarri mängib maailmas 100 miljonit inimest, aga ainult üks mees mängib niimoodi,» ütleb ta imetledes.

On tähelepanuväärne, et tuntud loo «One World» kaasautor on Targo ise. Mikk Targo, Sergei Manukjan, Franke Previte ja Pamela Olandi kirjutatud laulu demo laulis sisse Bobby Brown, hiljem esitas lugu maailmaturneel EWF.

«Olin sellest aastaid unistanud ja EWF oli teinud sellest laulust just sellise versiooni, nagu ma olin seda mõelnud ja kujutlenud,» tunnistab Targo.

Earth Wind & Fire looming oli Targole omal ajal ajendiks Georg Otsa muusikakooli astumiseks.  Nõukogude Liidu. «1976 aastal vend Paap Kõlarilt sünnipäevakingituseks saadud makilindil kuuldud Earth Wind & Fire loo „Serpentine fire“ tõttu sai minust üldse muusik,» rääkis tol ajal Nõukogude Liidu sulgpallikoondisesse kuulunud mees, kes siiski muusikutee valis.

20. ja 21. juunil toimuv Veefestival Watergate on sellel aastal publikule pakkumas tihedat programmi nädalavahetusel, mis juhatab sisse Eestimaa suve ja Jaanipäeva.

Uutest ettevõtmistest pakub festival sellel aastal veealade spordiprogrammi ja suurt tegevusparki Vallikääru aasal ja Munamäe pargis, mis on osavõtjatele tasuta. Lisaks kümmekond suurepärast kontserti Pärnu eri paigus.

Earth Wind & Fire Experience feat. Al McKay esineb Pärnu Vallikäärus 21. Juunil kell 21.30. Piletid on saadaval Piletilevi müügipunktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles