Eesti videomeistrid: mängisime kultuurkapitali raha maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk pihtimusvideost
Hetk pihtimusvideost Foto: Videokaader

Teisipäeval, 29. juunil kell 23.40 esitletakse ETV saatest «Eesti TOP 7» elektroonilise tantsumuusika grupi Ehitajad värsket videot «The Messenger».


«Saime kultuurkapitalilt 75 tonni video tegemiseks,» räägivad Ehitajad (Meelis Ojasild ja Mihkel Tammert) jahmatamapanevas videolõigus (vaat allapool). «Teised hakkasid juba videot mõtlema, aga ma mõtlesin, et käib kasiinost läbi, duubeldan, et saaks parema video… paraku ei õnnestunud.»

Midagi siiski õnnestus. «Võtted toimusid aprilli lõpus, monteerimine venis aga jaanipäevani,» kommenteeris äkilise laenguga video autor ja bändi mänedžer Meelis Ojasild. «Mulle endale meeldib see, et tegemist ei ole järjekordse vaata-vaata-mind tüüpi videoga. Eesmärk oli ikkagi edasi anda loo endaga seonduvat temaatikat. Meie õnneks mängis ka juhus head kaardid kätte, kuna samal ajal toimus Tallinnas üks sümboolne tippkohtumine. Päris sekeldusteta siiski ei saanud, sest politsei ja eriteenistused olid nendel päevadel eriti valvsad.»

Bändi laulja Mihkel Tammert rääkis video kohta järgmist: «Henry Kissinger ei tohiks olla ühelegi välispoliitikahuvilisele tundmatu nimi. Eks edasi mõtleb juba igaüks ise, millest täpsemalt video ja lugu räägivad.»

«The Messenger» on Ehitajate teine singel. Bändi iseloomulikud jooned on lavaline improvisatsioon ning iseehitatud kontrollerite kasutamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles