Galerii: Esimene päev Grillfestil - meeleolukas Artjom Savitski kontsert

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vallikäärus toimuval Grillfestil avati reede õhtul Gruusia mineraalvee Borjomi mõnus ajaveetmisala ja Gruusia rahvustoidu Tbilisi pop-up restoran, mis ootab ka täna, laupäeval Eesti hatšapuri söömisrekordis kaasa lööma.

Borjomi lebolale pääseb festivali peaala ja restorani ala ühendava Borjomi silla kaudu. Pärnu Vallikäärus toimuv üritus on kõigile tasuta; uksed on avatud kell 11.00-23.00.

Eile õhtul astus Borjomi alal üles Artjom Savitski ja täna hullutab Pärnus ala külastajaid Teele Viira.

«Lihatoitude ja vürtsikate toitude söömine on Grillfestil ning üldse suvisel ajal populaarne ja ülesöömine ning raskustunne kõhus pole võõrad paljudele. Selleks, et festivali külastajaid ei unustaks maitsvate, kuid raskete lihatoitude järel vett juua, oleme loonud Borjomi naturaalse mineraalvee ala, kus saab organismi taastumiseks ja kergustunde saamiseks osta Borjomi vett ja niisama festivalimelust puhkamiseks piknikutekkidel aega veeta,» kommenteeris festivalil osalemist Ieva Semerikovaite, IDS Borjomi Europe turundusjuht..

«Lisaks Borjomile on esindatud Grillfestil ka Gruusia toidukultuuri pop-up restoran Tbilisi, mis pakub festivalikülastajatele võimalust osta grusiinide lemmikpirukat hatšapurit. Kahepäevase ürituse jooksul loodame püstitada ka hatšapuri söömisrekordi – mida rohkem, seda uhkem,» lisas Semerikovaite.

Borjomi osaleb Grillfestil esmakordselt. Borjomi ajaveetmis- ja veemüügikoht paiknevad festivaliala Borjomi-nimelise silla vahetus läheduses. Mõnusaks olesklemiseks jagatakse Borjomi alal piknikutekke, kuid kohale võib tulla ka oma linaga.

Alal asub ka Tbilisi pop-up restoran, mis pakub külastajatele kahte eritüüpi Gruusia hatšapurit – klassikalist ja Atžaulit, mis on munaga lahtine juustupirukas. Mõlemad pirukad on valmistatud gruusiapäraste juustudega.

Semerikovaite kutsub kõiki festivalikülastajaid üles ka Eesti hatšapuri söömisrekordi sünnile kaasa aitama, mille eesmärgiks on kahe päeva jooksul ära süüa võimalikult suur kogus Gruusia pirukaid.

Pirukasöömise rekordi katse tulemused avalikustatakse peale festivali. Osa pirukate müügist saadud tulu loovutatakse grilltoitude söömiskultuuri edendamiseks Eesti Grilliliidule. «Seda klausliga, et grillmeistrid ei unustaks soovitada inimestel peale rasket einet juua naturaalset mineraalvett, mis puhastab organismi ja aitab saavutada kergustunnet,» lisas ta.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles