Georg Otsa mälestus toob Tallinnasse Itaalia tenori ja Ukraina pianisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Botvinov
Aleksei Botvinov Foto: Erakogu

Estonia kontserdisaalis 20. juuni õhtul toimuv Mister X Tallinn Gala, mis on seotud algatusega püstitada suurele Eesti lauljale Georg Otsale elusuuruses ausammas, toob ühte saali lisaks Eesti muusikute Andres Mustoneni Art Jazz Qvarteti, Pärnu Linnaorkestri, Rahvusooper Estonia solistide Helin Veskuse ja Rauno Elpi kõrval ka Itaalia tenori Giordano Luca ning Ukraina pianisti Aleksei Botvinovi.

Georg Otsa planeeritava ausamba rajamiseks on loodud SA Mister X, mille nõukogu esimees on maestro Eri Klas.

SA Mister X juhataja Meelis Kubitsa sõnul ei ole 20. juunil Estonia kontserdisaalis toimuv otseselt Georg Otsa mälestuskontsert, kuid kaks algatust on omavahel siiski seotud. „Tegemist on mõne kuu eest sündinud kontsertõhtu ideega, mis koondab endas suurepäraseid Eesti muusikuid, kelle kõrvale tulevad lavale ka maailma üks tunnustatumaid Sergei Rahmaninovi loomingu esitajaid Ukraina pianist Aleksei Botvinov ja Itaalia tenor Giordano Luca. Kontsertõhtule lisab aktuaalsust fakt, et Botvinov oli Ukraina äsjalõppenud presidendi valimiste kampaanias uue presidendi Petro Poroshenko usaldusisik Odessas,“ sõnas Kubits.

Botvinovi jaoks on Eesti 43. riik, kus ta publiku ette astub. 18. juunil esineb Aleksei Botvinov soolokontserdiga Mustpeade Majas.    

Mister X Tallinn Gala esimeses osas esinevad Rahvusooper Estonia solistid Helin Veskus ja Rauno Elp, erikülalisena Itaalia tenor Giordano Luca ning Pärnu Linnaorkester dirigent Mihhail Gertsi juhtimisel. Õhtu teises osas astuvad üles Aleksei Botvinov ja Art Jazz Qvartet koosseisus Andres Mustonen, Jaak Sooäär, Taavo Remmel ja Tanel Ruben. Õhtut juhib Mart Mikk.

Georg Otsa tulevase ausamba asukoht otsustatakse sügiseks ja suure tõenäosusega saab see olema väljaspool Eestit. Planeeritav ausammas peaks valmima hiljemalt Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. Georg Ots sündis 1920. aastal Peterburis.  

Mister X Tallinn Gala piletid on müügil Piletilevi, Piletimaailma ja Eesti Kontserdi kassades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles