Klassikaraadio: kas päevitajaid võib võrrelda lehmakarjaga? Vaata kuuma galeriid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Peeter Langovits

Läinud nädalal arutasid Klassikaraadio saates «Räägivad» Andres Jõesaar, Rein Veidemann ja saate autor Ignar Fjuk selle üle, kas ja kui suur vahe on maantee ääres rohtu sööval lehmakarjal ja supelrannas peesitavatel inimestel.


«Sõites mööda poolesajast maanteeäärsel heinamaal lesitlevast lehmast, tekkis mõttevahetus. Meeleolu, mille olid loonud lausa mõnusas filosoofilises rahus omaette mäletsevad ja aega surnuks löövad laiskelajad sarnanes pigem õhustikule, mida kogeme peesitajatest tulvil Pirita rannas, kus igaüks tegeleb samuti peamiselt iseendaga,» rääkis Fjuk.

Sellest mõttekäigust haaratuna hakkasid kultuurikorüfeed arutlema selle üle, kuivõrd on inimene mõjutatav, kuidas ta seeläbi oma «mina» ning vabaduse ja muutub karja osaks.

«See, mida sa kirjeldasid mäletsevate lehmade või Pirital lesivate inimeste kohta, paneb arvama, et ega nad tegelikult seal vabad ei ole,» vastas Veidemann.

Vaata pilte ja otsusta ise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles