“Schillingu” festival toob Pärnumaale ilusad bändid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Juhkental koos ansambliga Malcolm Lincoln esineb laupäeval Kilingi-Nõmmes ilusa muusika festivalil.
Robin Juhkental koos ansambliga Malcolm Lincoln esineb laupäeval Kilingi-Nõmmes ilusa muusika festivalil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeval toimub Pärnumaal Kilingi-Nõmme laululaval neljandat korda ilusa muusika festival “Schilling”, mille esinejate nimistu moodustavad sedapuhku bändid eesotsas Malcolm Lincolniga.

“Varasemal kolmel korral oli suur sooloartistide osakaal,” avas festivali pressiesindaja Sven Sapelson. “Tänavusel festivalil on vahelduse mõttes nii Eesti kui välismaa bändide hulgast eelistatud täiskoosseisulisi gruppe. Esindatud on põnev popmuusika oma kõige erinevamates vormides: tumeda huumoriga vürtistatud Soome folk-bluusist Eesti europääsukesteni välja.”

Pensionär ja hipi istuvad kõrvuti

Nii astuvad laupäeval Kilingi-Nõmme laululavale Je Suis Animal Norrast, Queen’s Head ja Antarctica Austraaliast, Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo Soomest ning Eesti bändid 3 Pead, Bad Apples, Opium Flirt ja Malcolm Lincoln.

Muusika kõrval saab festivali ajal tutvuda Kilingi-Nõmme postkontoris läbi kahe korruse ulatuva plakatinäitusega, lapsi rõõmustab Raja talu miniloomaaed ja müügil on hulk eesti muusikaga CDsid.

Festivali jätkupidu toimub Kilingi-Nõmme kultuurimajas, kus astuvad üles Yön Syke Soomest ja Eesti bändid Antonina ning After The Waves Have Washed Me Away. Peale selle tuleb lavale rida DJsid.

““Schilling” on festival, kus kohalik pensionär ja pealinna hipster istuvad kõrvuti pinkidel ja nõksutavad pead teiselt poolt maakera kohale sõitnud ansambli muusika järgi,” märkis Sapelson. “Festival on varasemaga võrreldes veidi suuremaks muutunud, omandanud konkreetse maine – see on sõbraliku õhkkonna ja kvaliteetse popmuusika pidu.”

Suur pidu väikesele linnale

Korraldajate teatel ei ole Kilingi-Nõmme suguses väikelinnas festivali korraldamine mingi väike ettevõtmine.

“Kohale tuleb tuua kõik, alates helitehnikast ja toitlustajatest kuni suurema osani vabatahtlikest abilistest,” seletas Sapelson. “Samal ajal on sel oma positiivne külg – kohalikud võtavad festivali tõsisemalt kui mõnes suuremas linnas, kus kontserte toimub igal nädalal.”

Kaugemalt festivalile sõitjal tasub teada, et kõik linna hotellikohad on broneeritud esinejatele, kuid korraldajate kinnitusel võib telkida peaaegu kõikjal Kilingi-Nõmme linnas.

“Kes soovib ennast eriti turvaliselt tunda, saab telgi püsti panna otse suveaias, mis muutub ööseks ametlikuks telklaagriks. See ala on taraga piiratud ning jääb pärast kontserte ööseks valve alla,” lubas Sapelson.

Festivali ajal eribusse ei käi. Küll on festivali kodulehel internetis http://schilling.ee võimalik kõigil pakkuda küüti laupäeval Kilingi-Nõmme sõita soovijaile. Neljapäevase seisuga oli end kirja pannud kaks autojuhti, kellest üks sõidab festivalile Pärnust ja teine Viljandist. Pärnaka autos oli veel kaks vaba kohta.

Festival on saanud nime von Schillingite mõisa järgi, mille kunagistel aladel paikneb praegune Kilingi-Nõmme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles