Meie Mees ja Bläck Rokit otsivad tantsulõvisid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu ansamblist Meie Mees.
Aivar Riisalu ansamblist Meie Mees. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Juuli keskel alustavad rohkem kui kuu vältavat suvetuuri ansambel Meie Mees ja maailma ainus lennuvõimeline imetaja Bläck Rokit.

Tuuri korraldaja Emil Oja teatel vallutab Eesti sel ajal tõeline tantsuhullus, kui tantsitakse üksi või kaksi, toolidel ja laudadel, maal ja vees. Eestimaa tosinas kohas saavad kõik mehed näidata oma hiiglaslikke tantsuoskusi, sest iga peo lõpus antakse parimale ja atraktiivseimale tantsulõvile ning ühele naisele kuldne king.

Oja sõnade järgi on eestlasi ootamas metsikult head peod.

„Kui tavaliselt mängib Meie Mees pidudel ainult tuntumaid ja viimase aja laule, siis tuuri kavas on laulud alates algusest kuni lõpuni,“ teadis Oja. „Ja laval on Meie Mees kokku üle kahe tunni, nii et tuleb üks korralik pidu. Bläck Rokiti fännide rõõmuks kõlavad kõik tuntumad lood „Vaata mind“, „Hobune“, „Itimees“, „Nikita ja Vitja“ jmt“.

Bläck Rokiti võtab Meie Mees suvetuurile aga kaasa sel põhjusel, et enamiku tuntud kodumaiste artistidega on bänd juba tuuritanud.

„Bläck Rokit tundus meile just sellise teistmoodi mehena, on ta ju esimene mees, kes ise lendab, kellega koos suvel esineda,“ seletas Oja. „Bläck Rokit pole küll mõnda aega esinenud, kuid tema surematud hitid elavad endiselt rahva südameis ja seda kuumem on taaskohtumine vanade fännidega.“

Oja tõi välja faktid, mis tõestavad Bläck Rokiti sobivust Meie Mehe tuurile. Nimelt on Bläck Rokit tema teatel ainuke lennuvõimeline imetaja; elusolenditest on Bläck Rokitil kõige suurem aju. Seda loomulikult kehakaaluga võrreldes; maailmas valmib iga päev keskmiselt 33 uut hitti. Neist 13 on Bläck Rokiti omad; magava Bläck Rokiti keha on ärkveloleva omast seitse meetrit pikem ja Bläck Rokiti esivanemad olid täispuidust. Nende valmistamiseks kinnitati 2-3 paksu lauda tugevasti üksteise külge ja saadud plaat tahuti ümmarguseks. Nad võeti kasutusele umbes 3200 aastat eKr.

Oja lubas, et Meie Mehe ja Bläck Rokiti tuuril saab ka kõvasti pulli ja kavas on üllatused.

„Suvi on just õige aeg, millal koos sõpradega pidu pidada, seega on paras aeg tulla ja pidutseda!“ kutsus Oja.

Meie Mehe ja Bläck Rockiti tuur

Laupäeval, 17. juulil Saaremaal Suure Tõllu puhkekülas.
Pühapäeval, 18. juulil Virumaal Altja kõrtsis.
Reedel, 23. juulil Tartu Hansahoovis.
Laupäeval, 24. juulil Harjumaal Lohusalu sadamas.
Reedel, 30. juulil Virumaal Aartika puhkemajas.
Laupäeval, 31. juulil Hiiumaal Pullu pubis.
Reedel, 6. augustil Türi Veskisillal.
Laupäeval, 7. augustil Põlvamaal Võõpsu pritsikuuris.
Reedel, 13. augustil Pärnu kuursaali kõlakojas.
Laupäeval, 14. augustil Rapla Nõmme kõrtsis.
Neljapäeval, 19. augustil Võru Kandle aias.
Reedel, 20. augustil Nõmme spordikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles