Treiler: Kim Jong-uni salamõrvakomöödia vihastas Põhja-Koread

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

Põhja-Korea mõistis hukka Hollywoodis tehtud uue komöödiafilmi, mis räägib selle totalitaarse riigi juhi Kim Jong-uni salamõrvast.

Uus filmi kannab pealkirja «The Interview» ning selles mängivad peaosi Seth Rogen ja James Franco, edastab iltasanomat.fi.

Filmi treiler avaldati kuu alguses. 

Komöödia räägib kahest USA ajakirjanikust, kes lähevad Põhja-Koreasse intrevjueerima selle riigi juhti Kim Jong-uni. Tegelikkuses saatis USA Luure Keskagentuur (CIA) need kaks meest diktaatorit tapma.

«Tegemist on meie riiki ja juhte mõnitava filmiga, see on ebamoraalne terrorirünnak ja sõjakuulutamine. Mõistame selle hukka,» edastas Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA riigijuhtide sõnumi.

Põhja-Korea teatas, et astuvad omapoolseid samme kui USA võimud selle filmi näitamist ei keela.

Uue filmi esilinastus on oktoobris.

Komöödias kujutatakse Kim Jong-uni paksu, sigarit suitsetava jasõjaväelastest ümbritsetud ainuvalitsejana, kes juhib maailma kõige ohtlikumat riiki ning kes on oma alamatele teinud ajupesu, et ta on maapealne jumal.

Uuel filmil võib olla ka poliitilis tagajärgi kui Põhja-Korea tõesti midagi ette võtab.

Põhja-Koreas on praegu kolm USA kodakondsusega isikut, keda süüdistatakse erinevates kuritegudes. See on pingestanud USA ja Põhja-Korea vahelisi suhteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles