Video: Gary Oldman kritiseeris vastuolulises intervjuus Hollywoodi topeltmoraali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Oldman
Gary Oldman Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Gary Oldman andis ajakirjale Playboy intervjuu, milles kritiseeris Hollywoodi topeltmoraali.

Oldmani sõnul tohivad näiteks Bill Maher ja Jon Stewart teha poliitiliselt mittesobivat huumorit, kuid seda ei tohi näiteks Mel Gibson ja Alec Baldwin, edastab foxnews.com.

Intervjuu oldmaniga ilmub Palyboy juuli-augusti numbris.

Lisaks Maherile ja Stewartile on Oldmani «hammaste vahel» ka USA senati Esindajatekoja eksspiiker Nancy Pelosi.

«Kui ma nimetan Nancy Pelosit v****s, kuradima v****s, siis oleks see solvang ja poliitiliselt ebakorrektne. Kui seda teevad aga Bill Maher ja Jon Stewart, siis ei kritiseeri neid keegi. Bill Maher tohib kasutada ükskõik kelle kohta roppusi ja ta pääseb puhtalt. Näiteks ütles ta Seth MacFarlane`ile: «Arvasin, et sina oled selle aasta Oscari auhindade õhtujuht. Selle asemel võtsid nad lesbi (Ellen DeGeneres)». Kas see on siis rohkem või vähem solvav, kui Alec Baldwini poolt kõmufotograafile öeldud «Mine p****e»,» sõnas Oldman intervjuus.

Oldman kritiseeris Hollywoodi viimastel Oscarite jagamistel äärmustesse minekus.

«Kui sa ei hääletanud filmi «12 Years a Slave» poolt, olid kohe rassist. Iga sõna tuleb hoolikalt kaaluda, et neid poliitiliseks ebakorrektsuseks ja solvanguteks ei peetaks,» jätkas Oldman.

Oldman avaldas poolehoidu Mel Gibsonile, kes 2006. aastal joobes juhtimise tõttu kinni peetuna kuulutas, et juudid on kogu maailmas aset leidnud sõdades süüdi.

Gibson vabandas hiljem selle märkuse pärast.

«Mel Gibson tegutseb linnas, mida juhivad juudid. Ta tembeldati süüdi, kuna ta hammustas kätt, mis teda toidab. Hollywood ei pea enam Gibsonit mitte kellekski. Ta on väljatõugatu, leeprahaige, saate aru?» lisas Oldman.

Oldmani sõnul avaldas Gibson oma arvamust, olles joobes.

«Tean, et Mel oli joobes ja ütles asju, mida igaüks meist võib joobes peaga öelda. Me kõik oleme silmakirjateenrid. Kas politsenik, kes Meli arreteeris, ei ole kunagi kasutanud väljendit «kuradima juudid»?» küsis staar.

Oldmani sõnul oli ta selles intervjuus brutaalselt aus ning silmakirjalikkus ajab ta hulluks.

Oldman kaitses ka Alec Baldwinit, kes kasutas homofoobilisi väljendeid.

«Alec kasutas teda ahistanud isiku kohta roppust. Ma ei näe selles probleemi. Ta kaitses end, kuid ta mõisteti sellepärast süüdi,» nentis Oldman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles