Väliseestlane laulupeol: sellist tunnet Torontos ei koge

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väliskoorid harjutasid täna Tallinna Polütehnikumis laulupeo repertuaari, sealhulgas nimilugu «Puudutus». Proovis osalesid Sydney segakoor «Kooskõla»ja Toronto Eesti Akadeemiline segakoor «Ööbik».

Torontos elav välis-eestlane Merike Remmel rääkis, et laulupeole toob teda juba neljandat korda tagasi see tunne, mis tekib üheskoos lauldes. Remmel on kogu oma elu Torontos elanud, kuid sellegipoolest on nende pere alati omakeskis eesti keeles kõnelenud.

Ka väliskoore juhendanud Hirvo Surva ütles, et kooslaulmise tunne on oluline ning et väliskoorid saavad eestikeelsete lauludega väga hästi hakkama.

Laulu- ja tantsupidu toob Eestisse kodumaiste kooride ja tantsurühmade kõrval ka sadu peolisi üle maailma. Ühtekokku saabub peole välisriikidest rohkem kui 1400 lauljat ja üle 200 tantsija. Nendest paljud on saanud esimest korda selgeks meie tantsud ja õppinud ära eestikeelse laulupeo repertuaari.

Kokku tuleb XIX laulupeole 37 väliskollektiivi. Kõige kaugemad saabujad tulevad Austraaliast ja Taiwanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles