Põhjakorealased on näinud BBC sarja «Sherlock»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) ja Martin Freeman (John Watson)
Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) ja Martin Freeman (John Watson) Foto: beyondhollywood.com

Briti valitsus paljastas, et totalitaarse riigi Põhja-Korea elanikud on näinud BBC krimisarja «Sherlock».

Seda näidati 2012. aastal Pyongyangis filmifestivalil Briti-Põhja-Korea kultuurivahetusprogrammi raames, kirjutab BBC.

Briti välisministeeriumi sõnul aitasid nad kultuurivahetusega kaasa, et Põhja-Korea muutuks väliskultuuride suhtes avatumaks.

«Enamik põhjakorealasi on näinud vaid kodumaiseid, Nõukogude Liidu, Venemaa või Hiina filme ja seriaale. 2012. aasta Pyongyangi filmifestivalil oli neil võimalik tutvuda Briti seriaaliga,» edastati.

Pyongyangi rahvusvaheline filmifestival toimub iga kahe aasta tagant ning seal saavad põhjakorealased vaadata võimuesindajate tsensuuri läbinud läänemaiseid filme.

2012. aasta Pyongyangi filmifestivalil näidati ka Briti komöödiat «The Decoy Bride», Jet Li võitluskunstide filmi «Flying Swords of Dragon Gate» ning Prantsuse komöödiat « Les Femmes du 6ème étage».

Briti välisministeerium ei täpsustanud, kas Põhja-Koreas näidati «Sherlockist» tervet esimest hooaega või ainult ühte osa. Samuti ei ole teada, kuidas põhjakorealased nähtule reageerisid.

Sarja kolmanda hooaja esimeses osas teeb Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) kindlaks Briti ministri, kes on Põhja-Korea luuraja ning kes tahab parlamendihoonet õhku lasta.

«Sherlockist» on kogu maailmas hitt saanud.

BBC kinnitas eile, et 2015. aastal saab näha selle seriaali eriosa, millele järgneb neljas hooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles