Dubaisse ehitatakse maailma suurim kaubanduskeskus

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubaisse plaanitav keskus.
Dubaisse plaanitav keskus. Foto: Youtube´i video kuvatõmmis

Dubai ehitab hiiglasliku reguleeritava temperatuuriga linna, kus muuhulgas on maailma suurim, kaheksa miljoni ruutjala ehk üle 743 000 suurune kaubanduskeskus nimega Mall of the World.

Kogu linn saab olema 48 miljoni ruutjalasel pinnal ehk ligikaudu 4,5 miljoni ruutmeetri suurune ning seal asub umbes 100 hotelli, lõbustuspark, arvukalt teatreid ja võimalused nn meditsiiniliseks turismiks – kõik see ühendatakse maailma esimese kontrollitava temperatuuriga linnas, kirjutab Business Insider.

Araabia Ühendemiraatide šeigi Mohammed bin Rashidi teadaanne ei sisaldanud informatsiooni projekti maksumuse kohta ega ka eeldatavat projekti valmimise kuupäeva.

Massiivne kompleks, mis suudab aastas hinnanguliselt võõrustada 180 miljonit külalist, on riigi uusim vaba aja ja jaeäri põhine arendusprojekt, mille eesmärk on pehmendada investorite tundeid kallinevate kinnisvarahindade suhtes.

Dubai on kõige tihedamini asustatud linn Araabia Ühendemiraatides ning jätkab taastumist 2009. aasta võlakriisist. Välja üritatakse tulla ka Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kriitikatulest, mille järgi võivad ambitsioonikad kinnisvaraprojektid tuua uue buumitsükli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles