Noored tantsijad õpivad kuulsate koreograafide juhendamisel

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noored treenivad ühe nädala Itaalias toimuval tantsufestivalil kuulsate koreograafide käe all.
Pärnu noored treenivad ühe nädala Itaalias toimuval tantsufestivalil kuulsate koreograafide käe all. Foto: Erakogu

Seitse noort Pärnu tantsijat projektist “Dance@Europe” osalevad sel nädalal Itaalias tantsufestivalil “Mediterraneo Dance Festival”, kus nad õpivad maailmakuulsate koreograafide käe all.

Tantsija Kadi-Kai Eljaste teatel peetakse Lõuna-Itaalias Tropea linna lähedal Marasusa kuurordis toimuvat festivali Euroopa üheks suurimaks, kus noored tantsijad omandavad oskusi tunnustatud koerograafide käe all. Festivali kodulehe teatel on paljud festivali õpetajad loonud koerograafiat selliste staaride nagu Geri Halliwelli, Kylie Minogue ja Celine Dioni jaoks, kuid nimistust leiab ka koreograafia eest Emmy’sid võitnud juhendajaid.

“Festival kestab kuu aega ja jguneb neljaks nädalaseks tsükliks,” rääkis Eljaste. “Meie tulime siia esimesel nädalal. Koos meiega on siin kokku sadakond tantsijat USAst, Maltalt, Venemaalt, Rootsist, Inglismaalt ja teistest riikidest ning 6-7 koreograafi.

Tantsija sõnade järgi kestavad trennid vastavalt tasemele 3-4,5 tundi päevas ja need on tõeliselt rasked.

“Oleme kõik tantsinud 5-9 aastat ja osaleme siin peamiselt keskastme treeningutel, mis on meile enam-vähem jõukohased,” kirjeldas neiu. “Paar tüdrukut on proovinud edasijõudnute trenne, kuid need on väga rasked. Me ei ole sellist taset varem näinudki.”

Eesti noored elavad kuurordis mäe otsas omaette majas. Trennide vaheajal käivad nad Eljaste sõnade järgi ujumas, rannas ja puhkavad aktiivselt. Neljapäeva õhtul kutsuti eestlased Eljaste teatel esinema ühte kohalikku restorani, pärast esinemist saavad nad tagasisidet festivali koreograafidelt.

Itaalias festivalil osalevad Pärnu noored esmaspäevani, seejärel reisivad nad veel Euroopas ringi. Koju jõuavad tantsijad 21. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles