Galerii: tantrafestival pakkus võimaluse ego ületada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaal Venevere puhkekeskuses toimus möödunud nädalalõpul tantrafestival , kus sai kuulata loenguid ja osaleda töötubades, mida viisid läbi oma ala asjatundjad.

Kohal olid tantra- ja joogaõpetajad kuuest riigist.

Festivalil sai kogeda tantristlikke rituaale ja tantrat praktiseerida. Eraldi oli piirkond alasti jooga jaoks ning tantraga sai tegeleda ka saunas.  Lisaks pakuti tunniajalist tantramassaaži ning teisi massaaže.

Samuti said mehed ja naised kuulata eraldi tantraõpetusi. Festivalilt ei puudunud ka meditatsiooni ja joogapraktika.

Tantrat peetakse sageli lihtlabaseks idamaiseks seksiks, kuid see kätkeb endas palju muud, ka vaimseid aspekte, millest sageli ei teata.

Tantra puhul on rõhk seksuaalenergial ning selle suunamisel. Tantra aitab ego ületada ning sisemiselt särada.

Tantrat kasutatakse üldnimetusena kõigi  vaimsete  õpetuste kohta,  mis käsitlevad seksuaalsust ja seksuaalenergiat.  Tänapäeval on väga erinevaid tantraõpetusi alates budistlikust tantrast kuni ameerikaliku new age tantrani.

Tantrapraktikad õpetavad oma seksuaalfunktsiooni paremini kontrollima. Tantra annab võimaluse praktiseerida niiöelda kuuma ja külma energiaga ehk seksuaalselt erutunana ja vähese seksuaalerutusega.

Seksuaalenergia õige suunamise korral võib tantra vabastada mitmesugustest vaimsetest ja kehalistest blkoeeringutest, kaasa arvatud genitaalides olevatest blokeeringutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles