Koolitused õpetavad looma tervislikku kodu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haamer..
Haamer.. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht.

Koolitused “Traditsiooniliste materjalide ja tehnikate kasutamine restaureerimisel” ja “Vana mööbli restaureerimise traditsioonilised meetodid ja võtted” 20. ja 21. augustil Kehala klubis ning “Savikrohvi võimalused” 28. ja 29. augustil Viru-Jaagupi vanas koolimajas annavad oskusi tervislikuma kodu loomiseks.


Koolitustel on juhendajad MTÜ Koolituskoda Uued Väärtused koolitajad Rene Pere ja Kalle Kase.

“Koolituse sihtgrupiks on inimesed, kes hoolivad energiasäästliku, tõhusa ja tervisliku kodu loomisest ning miljööväärtusliku keskkonna säilimisest,” ütles Vinni valla kultuuri- ja avalike suhete nõunik Heili Pihlak.

Koolitus koosneb kolmest traditsioonilise restaureerimise teemalisest praktilisest õpitoast. Vanade puitakende restaureerimise tehnikaid õpetab 20. ja 21. augustil  Kehala  klubis Rene Pere.

Koolituse eesmärk on inimestele õpetada, et vanade puitmajade vanade akende parandamine, kui seda tehakse oma vahenditega, on pea alati odavam kui asendamine ning ka oluliselt väärtuslikum piirkonnale, aidates säilitada selle eripära ja iseloomu.

Õpitoas vana aken puhastatakse, kititakse ning värvitakse lõpuks linaõlivärviga üle.

Koolitus “Vana mööbli restaureerimise traditsioonilised meetodid ja võtted” on samuti 20. ja 21. augustil Kehala klubis, seda viib läbi Kalle Kase.

Õpitoas omandatakse oskusi vana mööblieseme restaureerimiseks, järgides restaureerimise võtmereegleid, nagu maksimaalselt säilitada vanad algsed osad, hoiduda radikaalsetest pöördumatutest tegevustest.

Ennistamisel tuleb austada loomulikku vananemist – “aja paatina” - ning eemaldada ebaõige restaureerimise jäljed.

Koolitus “Savikrohvi võimalused oma elupaiga kujundamisel” toimub 28. ja 29. augustil Viru-Jaagupi vanas koolimajas Rene Pere juhendamisel.

Savikrohv on keskkonnasõbralik kodumaise päritoluga looduslik materjal, mis on mõeldud seinte, lagede, puit- ja kivialuspindade viimistlemiseks.

Õpitoas saadakse algteadmised ja praktilised oskused-nipid loodussõbraliku siseviimistluse tegemiseks, õpitakse eri pindade krohvimist.

Koolitused algavad kell 10 ja kestavad õhtul kella 18ni.
Osavõtt ja toitlustamine on tasuta.

Eelregistreerimine ja lisainformatsioon kuni 11. augustini telefonil 55595461 või meiliaadressil heili.pihlak@vinnivald.ee.

Rühma suurus on kuni viisteist inimest ja täpsemad päevakavad antakse kätte registreerimisel.

Ettevõtmist rahastatakse Leader-programmist, toetavad Vinni vallavalitsus ja MTÜ Roela Kodukant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles