Folkloorifestival tuleb päevaks Pärnusse

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike rühmade eelprooviks oli veebruaris toimunud Rääma folklooripidu. Tantsukaari tõmbab pildil rahvatantsuansambel Kajakas.
Kohalike rühmade eelprooviks oli veebruaris toimunud Rääma folklooripidu. Tantsukaari tõmbab pildil rahvatantsuansambel Kajakas. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval jõuab Pärnusse festival “Baltica 2010”, Pärnumaa pirandil astub üles 19 Eesti ja väliskollek-tiivi.

Iga kolme aasta tagant jõuab järg Eesti kätte, et võtta kohustuseks korraldada rahvusvaheline folkloorifestival “Baltica”. Tänavu 8.-12. juulil toimubki “Baltica” Eestis.

Festival hõlmab Eestis mitut piirkonda. Tervitusõhtu-simman peetakse Kopra turismitalus Karksi vallas. Kahel esimesel päeval toimuvad kontserdid Viljandis ja Valgamaal Karksis ja Abjas. Karksi ordulinnuse peakontserdil esinevad kõik kohalikud ja välisfolkloorirühmad.

Kolmandal päeval käib festival Tartumaal, Võrumaal ja Seto-maal ning neljandal päeval, 11. juulil jõuab pidu Pärnusse.

Pühapäeval kell 12 algab Rüütli tänava Lastepargis non-stop-kontsert, kus nelja tunni jooksul astub üles 19 kollektiivi.

Päeva rosinaks on festivali teine peakontsert, mis toimub kell 17 Pärnu kontserdimajas. Esimeses osas esinevad Pärnumaa folkloorirühmad ja teises osas külalised.

“Eelmisel festivalil kolm aastat tagasi said inimesed tõelise elamuse, kui “Baltica” festivali Pärnumaa pirandil andis kontserdi Costa Rica kollektiiv,” meenutas Pärnumaa rahvakultuuri keskseltsi juhatuse esimees Kati Põldots.

“Saal oli publikust tulvil. Ka seekord on oodata väga huvitavat kontserti: lavale astuvad meie naabrid Soomest, Lätist ja Leedust, eksootikat pakuvad Mehhiko, Küprose, Itaalia ja Portugali kollektiivid,” lisas Põldots.

Kava juhivad Angela Arraste ja Igor Tõnurist. Pärast kontserti jätkub pidu simmaniga Piccolo Folgi saatel.

Kontserdipiletid on saadaval kontserdimaja kassas ja Piletimaailma müügikohtades. Hind on sümboolne: 75 krooni täis- ja 50 krooni sooduspilet.

Huvilistel tasub piletid varakult varuda, sest müügis on vaid parteripiletid.

“Baltica 2010” lõpeb 12. juulil kontsertidega Tallinnas Raekoja platsil ja kolmanda peakontserdiga Estonia kontserdisaalis.

Festivali peakorraldaja on Eesti rahvuslik folkloorinõukogu, Pärnumaa pirandi korraldavad Pärnu linnavalitsus ja Pärnumaa rahvakultuuri keskselts.

Kokku esineb Eesti eri paikades viie päeva jooksul toimuvatel kontsertidel 1900 pärimuse kandjat üle Eesti, sealhulgas Eestimaa rahvusvähemuste folkloorirühmad.

Festivalile saabub 180 külalist Itaaliast, Küproselt, Leedust, Lätist (lätlased ja liivlased), Portugalist ja Soomest.

Rohkem infot festivali kava kohta www.praks.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles