Eestlased toetasid Veiko Õunpuu filmi 16 771 euroga

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olles veetnud nädala Saaremaal Sõrves uue mängufilmi "Roukli" võtetel, tuli režissöör Veiko Õunpuule ja tema võttegrupile tore uudis - kaasmaalased olid pannud õla alla ja toetanud tema filmiprojekti 16 771 euroga.

Kui ühisrahastusplatvormis Hooandja poleks filmi toetuseks küsitud 15 000 eurot 14. juuliks kokku saadud, poleks projekt reeglite kohaselt saanud toetuseks kantud rahast sentigi.

Filmiprojekti "Roukli", kus teevad kaasa näitlejad Juhan Ulfsak, Mirtel Pohla, Eva Klemets, Lauri Lagle, Peeter Raudsepp ja Meelis Rämmeld, toetas 477 inimest.

Võtetel viibiv Õunpuu ütleb, et võttis filmi nimel lihtsalt riski ja lootis parimat. Enda sõnul on ta ka isiklikult raha laenanud, et saaks filmi ikka ära teha. "Selle summa eest veel filmi ära ei tee, kuid hooga saab see käima lükatud küll."

Kas film saab valmis talve hakuks või võtab protsess kauem aega, näitab aeg. Filmitegijad on võtnud filmi raskuskeskmeks eskimote tõlkimatu mõiste «iktsuarpok» - ebamäärane ootusärevus, rahutus. Sellest rahutust igatsusest film alguse saabki.

Edu Veikole!

Vaata pilte võttepäevadest Sõrves!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles