Paparatso: vihane tennisestaar Jürgen Zopp peksis oma reketi sodiks

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Tere Tennisekeskuses jätkunud ITF Futures sarja 10 000 USD auhinnafondiga turniiri Nordecon Open veerandfinaalis võitis Zopp üle 2,5 tunni kestnud mängus soomlase Micke Kontineni.  Mängu ajal sai Zoppi jõud mingil hetkel otsa ning enne pausi näis nagu oleks staartennisist kaotamas. See ajas tennisisti tõsiselt marru. Zopp peksis pausi ajal oma reketi sodiks ning viskas selle tooli alla. 

Tallinnas Tere Tennisekeskuses jätkunud ITF Futures sarja 10 000 USD auhinnafondiga turniiri Nordecon Open veerandfinaalis võitis Zopp üle 2,5 tunni kestnud mängus soomlase Micke Kontineni (ATP 441.) 4:6, 6:3, 6:2.

Esimeses setis mängis Zopp ebakindlalt. Esialgne kaotusseis ajas Zoppi niivõrd marru, et mees ei suutnud emotsioone hallata ning peksis oma kalli reketi keset mänguväljakut puruks hoolimata sellest, et tenniseväljaku äärde on üles riputatud hoiatavad sildid, mis seda kategooriliselt teha keelevad.

Esialgu peksis Zopp oma reketit vastu tenniseväljakut, kuid sellest jäi ilmselt väheks, sest lõpuks lömastas mees metsiku vihaga selle oma jalgade ja  käte vahel ning viskas mänguväljaku tooli alla. Kohtunik jättis esialgu teo tähelepanuta.

Quod licet jovi non licet bovi - Mis on lubatud jupiterile, pole lubatud härjale!

Teise seti alguseks oli Zoppil käes juba uus reket ja mäng võis jätkuda.

Kohe teise seti algul 3:0 ette ning pärast enam suuri raskusi polnud. Vähemalt tulemuse põhjal polnud, kuid mänguliselt ei näinud Zoppi esitus endiselt tema moodi välja – nii tunnistas ta ka ise. “Ei saa mänguga rahul olla, kuidagi tahtejõuga punnitasin end võiduni. Kõige rohkem muret teeb tagajoonemäng. Kohati löögid õnnestuvad, aga stabiilsust pole,” tunnistas Zopp. “Mõnes mõttes oli hea, et sain täna pika ja võitlusliku mängu pidada, ehk on poolfinaaliks rohkem kasu. Kui aga samal tasemel mängin kui täna, ei ole poolfinaalis šansse.”

Zoppi vastane nelja parema seas on rootslane Christian Lindell (349.). “Võrreldes Kontineniga on tema mäng kindlam,” hindas Zopp. Veel jõudsid Nordecon Openi poolfinaali teine rootslane Markus Eriksson ja itaallane Andrea Basso, kes oli 2. ringis välja lülitanud Eesti teise reketi Vladimir Ivanovi.

Paarismängus sai aga Zoppi ja Ivanovi tee tänases poolfinaalis otsa, kui nad kaotasid esimesena asetatud Kontinenile ja Andrew Whittingtonile (Austraalia) 3:6, 2:6.

Peale mängu lõppu sai Zopp kohtunikult lõhutud tennisereketi eest siiski kergelt noomida.

Vaata pilte metsikust Jürgen Zoppist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles