Video: Sky News vabandas oma reporteri pärast, kes soris MH17 ohvrite kohvrites

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines lennuõnnetuse ohvri kohver ja isiklikud asjad
Malaysia Airlines lennuõnnetuse ohvri kohver ja isiklikud asjad Foto: SCANPIX

Uudistekanal Sky News vabandas oma reporteri pärast, keda näidati Ida-Ukrainas alla kukkunud Malaysia Airlinesi lennu MH17 ohvrite kohvrites ja isiklikes asjades sorimas.

Vabandus esitati pärast seda, kui mitmed vaatajad kaebasid, et ajakirjaniku käitumine oli eetikavastane, kirjutab Daily Mail.

Uudistesaates näidati videolõiku, milles on reporter Colin Brazieri näha tõstmas lahtisest kohvrist asju ja neid uurimas.

Samas ta tõdeb, et ta vist ei peaks seda tegema.

Paljud saadet vaadanud kritiseerisid ajakirjanikku ka sotsiaalmeedias. Üks neist küsis, et miks Colin Brazier on pärast nii moraalitut käitumist ikka teleekraanil.

Lisaks vaatajatele kritiseerisid Brazieri mitmed teiste meediakanalite kolleegid.

Briti meediaasjatundja Joe Watson nimetas juhtumit «üheks õudsamaks momendiks ajakirjanduses» ning «ta katsus loata asitõendeid kuritöö toimumise paigas».

«Colin Brazier ja Sky News vabandavad juhtunu pärast,» teatas uudistekanal.

Ajakirjaniku sõnul nägi ta inimjäänuseid ja reisipagasit suurele alale laialipaisatuna.   

Malaysia Airlinesi lend MH17 kukkus alla 17. juulil Ukraina-Venemaa piirialal. USA luure andmetel kasutasid venemeelsed separatistid lennuki allatulistamiseks keskmaa õhutõrje raketisüsteemi BUK.

Venemaa süüdistab juhtunus Ukrainat, Ukraina aga omakorda Venemaad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles