Millised olid kuulsuste viimased sõnad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida jätta järeltulevatele põlvedele päranduseks? Vähemalt viimased sõnad, mis on öeldud surivoodil.

Lehekülg Learnist reastas viie kuulsa inimese viimased sõnad:

Veremürgituse tagajärjel surnud Jack Daniel (1850 – 1911) sai kuulsaks viskitootmisega. Öeldaks, et ta oli viskimees kuni viimse hingetõmbeni. Ta üles enne surma: «Kas saaksin veel ühe klaasitäie viskit».

Karl Marxi (1818 – 1883) tuntakse ta poliitilistest manifestidest ning «Kapitalist». Marxi arvates ütles ta vist kõik vajaliku oma töödes ära. Tema viimased sõnad olid: «Viimased sõnad on nende lollide jaoks, kes ei ole eluajal end piisavalt väljendanud».

Kuulsate animategelaste looja Walt Disney sündis 1901 ja suri 1966. Ta oli ahelsuitsetaja ning ta suri kopsuvähki. Oma surivoodil ta midagi ei öelnud, küll aga kirjutas paberile. Sellel seisis: «Kurt Russell». Keegi ei tea siiani, miks Disney just selle nime kirjutas. Isegi näitleja Kurt Russell ise mitte.

Ansambli Pantera kitarrist Dimebag Darrell (1966 – 2004) lasti esinemise ajal laval maha. Muusik tegi surres seda, mida ta armastas. Mingil põhjusel sõnas ta tema iidoliks olnud kitarristi nime -  Van Halen. Kas Eddie Van Halen sai neist sõnadest kuulda? Tõenäoliselt.

Igatahes maeti Darrell koos Van Haleni kingitud kitarriga.

Hispaania kunstnik Salvador Dali (1904 – 1989) jättis endast sügava ja võimsa jälje. Tema viimased sõnad on seostatavad kunstiga. Tegemist võis olla viitega kuulsaks saanud maalile, millel on niinimetatud valguv kell. Dali viimased sõnad olid: «Kus mu kell on?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles