Surmamõistetud kristlasest sudaanlanna saab Itaalias asüüli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meriam Ibrahim
Meriam Ibrahim Foto: SCANPIX

Sudaanis islamikohtu poolt surma mõistetud kristlasest naine sai võimaluse kodumaalt lahkuda ning sai Itaalias asüüli.

Itaalia võimude sõnul peaks 27-aastane Meriam Yahya Ibrahim jõudma täna Itaaliasse, edastab stuff.co.nz.

Ibrahimi saadab ta saabumisel Itaaliasse selle riigi asevälisminister Lapo Pistelli.

«Khartoumis usust taganemise tõttu kohtu alla antud ja vangis olnud kristlasest sudaanlannan saabub Itaaliasse valitsuslennuga,» sõnas Itaalia välisministeeriumi esindaja.

Ibrahim on abielus Lõuna-Sudaani ja USA kodakondsusega mehega. Neil on kaks last, kellest teine sündis naise vanglas olemise ajal. Sudaanlanna sõnul sündis ta tütar vigasena, kuna sünnitusel olid ta jalgade küljes jalarauad.

Sudaanlanna ja ta pere tahtsid esmalt pärast ta vanglast vabanemist lennata USAsse, kuid nad peeti kinni. Sudaani valitsusesundajate sõnul tahtis naine riigist lahkuda võltsdokumentide abil.

Ibrahimi kinnitusel on tal Lõuna-Sudaani pass, mis on ametlik reisidokument.

Ibrahimi kasvatas ta sõnul ema, kes oli kristlane ning ta ei ole kunagi moslem olnud. Samas naise isa oli moslem, kes lahkus pere juures siis, kui tütar oli väike.

Sudaanis määratakse laste religioon isa järgi.

Lõuna-Sudaan iseseisvus Sudaanist 2011. aastal. Kui Sudaanis on enamik elanikke moslemid, siis Lõuna-Sudaanis kristlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles