Guillermo del Toro: filmikangelased pole piisavalt mehised

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guillermo Del Toro
Guillermo Del Toro Foto: AP / Scanpix
Lavastaja Guillermo del Toro leiab, et Hollywoodi filmide kangelased pole enam piisavalt mehelikud.

«Hellboy» režissööri sõnul mõjuvad väga vähesed kaasaegsete filmide meeskangelastest usutavalt, kuna nad on liiga kenad ega näe traditsiooniliste macho'de moodi välja.

«Minu arvates pole praeguse aja filmide peaosades, kui Ron Perlman ja Clive Owen välja arvata, mitte mehed, vaid poisid,» sõnas del Toro.

«Pole enam Lee Marvinit, Steve McQueeni, Charles Bronsonit, James Coburnit. Selliseid mehi enam pole,» kurtis del Toro.

«Kõik on kenad, toredad, GQ-tüüpi (USA meesteajakiri – toim.) poisid. Meestest filme ei tehta,» jätkas lavastaja.

«Enamik neist tüüpidest ei mõju ehtsatena,» arutles del Toro. «Kui ma põnevusfilme vaatan, siis Harrison Ford ja imelikul kombel ka Will Smith on erandid, neile sobib verine ja higine meik, aga näen vaimusilmas selgelt, kuidas nende assistendid kaamera kõrval mobiili ja Evianiga ootavad.»

Oma viimase filmi «Hellboy» peategelast Ron Perlmani peab lavastaja aga tõeliselt mehelikuks superkangelaseks.

«Leian, et Ronil on selline karm, räme, lihttöölislik, igapäevase mehe iseloom,» kirjeldas del Toro. «Ta esindab kuninglikku kahe rusikaga isast. Ron pole klassikaliselt ilus mees, aga ma usun, et ta on tõeline mees. Ta on erinev.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles