Maailmakuulsad operetiartistid Pärnus!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiritu elurõõm: Arter viis kokku esimese Eesti vabariigi aegsed Therese Raide ja Leonid Gordejevi, kes võtsid intervjuu 
lõpuks üles elurõõmust pakatava tangotuur
Piiritu elurõõm: Arter viis kokku esimese Eesti vabariigi aegsed Therese Raide ja Leonid Gordejevi, kes võtsid intervjuu lõpuks üles elurõõmust pakatava tangotuur Foto: Toomas Huik

23. – 24. augustil toimuvad Ammende Villas Therese Raide nimelised Pärnu Rahvusvahelised Operetipäevad. 23. augustil toimub suurejooneline operetigala külalisartistidega välismaalt ning järgmisel päeval 24. augustil leiab aset operetipärastlõuna, kus astuvad üles armastatud Eesti operetisolistid.

Operett on vaieldamatult üks meelelahutuslikemaid süvamuusikateatri žanre, mis on igal ajal ja ajastul olnud publiku poolt palavalt armastatud, pakkudes elegantsi, huumorit ja teatriromantikat. Eesti on suure operetitraditsiooniga maa. Ka Pärnus, Endla teatris, töötas pärast II maailmasõda mitu aastakümmet operetitrupp.

Eelmise aasta 8. juunil lahkus meie hulgast Estonia teatri omaaegne kõrgelthinnatud operetiprimadonna ja teenekas pianist, legendaarne Therese Raide, kelle ehe talent oli alati seotud ka Pärnuga. Therese Raide andis oma pika loometee jooksul lugematul arvul kontserte Pärnus. Pärnu oli ja jäi Therese Raide lemmiklinnaks, kuhu ta alati rõõmuga sõitis. Ammende Villa Pärnus jäi ka Therese Raide viimaseks esinemispaigaks...

Korraldajate sõnul on Ammende Villa ja aed toimumispaigana pärit ajastust, mil operett elas oma hiilgeaega ning seetõttu lausa ideaalne paik taolise ürituse elluviimiseks. „Operett on alati olnud väga hinnas ka meie naaberriikides: näiteks on viimastel aastatel rahvusvahelist tuntust kogunud Kaunase Operetipäevad, kus mul on olnud au ka osaleda, viimati veel sellel suvel koos Eesti soprani Pirjo Püviga ning veenduda publiku meeletult suures operetivaimustuses ja osa saada mitmetuhandelise publiku lustlikust kaasaelamisest Kaunase lossi varemetes,“ sõnas sündmuse kunstiline juht ja dirigent Erki Pehk. „Miks mitte käivitada operetipidu ka Pärnus?!“

23. augustil Ammende Villa aia vabaõhulaval saab teoks suurejooneline opereti galakontsert, mis riikliku püha auks kannab „Mustlasparuni“-Barinkay kuplee refräänist laenatud nimetust „Siin mu rahvas ja maa“. Üles astuvad säravad operetisolistid bariton Thomas Weinhappel Viinist, leedu sopran Raminta Vaicekauskaite, sopran Anna Denisova Peterburist, ukraina bariton Jurii Samoilov ja itaalia sopran Giulia De Blasis. Kaastegevad on Kaunase Riiliku Muusikateatri Balletirühm ja Pärnu Linnaorkester. Orkestrit juhatab Erki Pehk. Õhtut juhib Merle Palmiste.

Publikul on võimalus nautida ajastutruu muusika ja arhitektuuri sümbioosset atmosfääri ning pidulikult einestada, milleks pakub Ammende Villa võimalust kontserdi ajaks broneerida laud ja nautida peakoka Marko Lumera gurmaanset menüüd operetimeloodiate saatel. Lisaks pakutakse õhtusöögi tellijatele ja kontserdi pileti ostjatele soodustust majutuselt.

24. augustil toimub Ammende villa salongis operetipärastlõuna „Igavesti noor“, kus esinevad Eesti armastatud operetiartistid Margit Saulep ja Urmas Põldma ning kus ühtlasi meenutatakse Therese Raidet ja tema enam kui 60-aasta pikkuse lavakarjääri eredamaid hetki. Klaveril Elmo Tiisvald. Kava juhib Toomas Kuter.

Piletid müügil Piletilevis, Endla Teatri kassas ja tund enne kontserti kohapeal Ammende Villas. Õhtusöögilaudade ja majutuse  broneerimine Ammende Villa vastuvõtus. Projekti korraldab Teatrimuusika OÜ. Peamised koostööpartnerid on Pärnu Linnavalitsus, Pärnu Endla teater ja Villa Ammende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles