Peeter Oja tuuritab!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja
Peeter Oja Foto: Karl Kermes

Kui loll võib inimene olla on elu parimas vormis oleva Peeter Oja särav ja teravmeelne stand-up tõekuulutus Eesti elust, Eesti inimestest ja elust Peeter Ojana. 5. augustil Tallinnas Nõmme kultuurikeskuses toimuv esietendus on avalöögiks üle-eestilisele stand-up comedy turneele, mille korraldab värske stand-up kaubamärk POINT. 

5. augustil astub Peeter Oja Tallinnas, Nõmme Kultuurikeskuses esmakordselt publiku ette oma uue stand-up tekstiga Kui loll võib inimene olla. Kui loll võib inimene olla võtab terava vaatluse alla lolluse selle mitmes mõõtmes. Peeter Oja arutleb küsimuste üle: Mis on lollus? Kes on loll? Kuidas lollust ära tunda? Kas üldse ja kes võib määratleda lolle ja lollust? Milline oleks maailm, kui lollust oleks vähem või, kui lollust annaks vältida? Näitleja käsitleb lolluse ilminguid laial spektril - tolmuimejatest pangaduseni ning aiatöödest,  välitualetidest ja poliitikutest Peeter Ojani.
 
Näitleja ise ütleb valmiva kava kohta järgmist: “Ei saa just öelda, et inimene oleks kõige nutikam olend siin maa peal, kuigi ta iseennast selleks peab. Inimeselt eeldaks kohati rohkem arukust… Ei, ma ei hakka seal laval kedagi isiklikult ette võtma või kellegile ära panema. Kui ma kellegi nime nimetan, siis iseenda. Kuigi jah,on paar poliitikut kellest ma räägin.” rääkis Oja  "Mul ei ole kunagi olnud eesmärk kedagi torgata, aga poliitikud torkavad silma, poliitik on nagu mahakukkunud münt, mõni lihtsalt sädeleb paremini. Kui ta sinna pjedestaalile on valjuhäälselt roninud ja lehvitab kogu aeg lippu, siis no kuramus, kuidas sa ei võta seda tüüpi. Teine on oma olemuselt nii markantne, et sa pead lihtsalt võtma," selgitas Oja, miks ta poliitikute üle nalja heidab.

Kui loll võib inimene olla, on Peeter Oja teine stand-up etendus, mille kirjutamist alustas koomik koos oma meeskonnaga juba selle aasta aprillis. Peeter Oja meeskonna moodustavad stand-up semud Mart Normet ja Erik Moora. Produtsendiks on  Karl Kermes ning vastloodud, stand-up etendustele keskenduv, produktsiooniettevõte POINT.

Produtsent Karl Kermes räägib algava turnee ettevalmistusperioodist: “Peetri, Eriku ja Mardiga on fantastiline töötada. Meeskond on võtnud eesmärgiks ajada huumorisõel nii tihedaks, et sõelast ei pääse läbi ükski vana, kulunud või vähenaljakas nali. Peeter muudkui kirjutab, toodab ja esitleb ning Moora ja Normet teevad kriitikat ning välja visatakse kõik, mis tundub ballastina või vähegi kaheldava naljana. POINT on kaubamärk, mille eesmärgiks on tuua publikuni olulisi teemasid stand-up võtmes nine seda sellisel huumori tasemel, et saalis ei oleks võimalik puhata. Leian, et selle meeskonnaga see meil õnnestub. Enesekriitika on värskuse aluseks.” kõneles Kermes.
 
Peeter Oja KUI LOLL VÕIB INIMENE OLLA etendused toimuvad: 
 
5. augustil Nõmme Kultuurikeskuses
6. augustil Saku Valla Majas
7. augustil Valga Kultuurikeskuses
8. augustil Aruküla Rahvamajas
9. augustil Jõgeva Kultuurikeskuses
10. augustil Mooste Mõisa Folgikojas
11. augustil Pärnus Endla Teatris
12. augustil Käina Kultuuri ja Huvikeskuses
13. augustil Põlva Kultuurikeskuses
14. augustil Otepää Gümnaasiumi saalis
15. augustil Võru Kultuurimajas Kannel
16. augustil Paide Kultuurikeskuses
17. augustil Rapla Kultuurikeskuses
18. augustil Tartu Vanemuise Kontserdimajas
19. augustil Viljandi Pärimusmuusika Aidas
21. augustil Haapsalu Kultuurikeskuses
22. augustil Haljala Rahvamajas
23. augustil Kuressaare Kultuurikeskuses
24. augustil Tallinnas Nordea Kontserdimajas
25.augustil Põltsamaa Kultuurikeskuses
26. augustil Kose Kultuurimajas
27. augustil Jõhvi Kontserdimajas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles