Lastesõbralik Viru Folk tuleb taas!

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk 2013 -  teine päev
Viru Folk 2013 - teine päev Foto: Muumi

Juba järgmisel nädalavahetusel toimub looduskaunis keskkonnas Käsmus Viru Folk. Selleaastasele põhiprogrammile annab lustaka lisa lastele mõeldud kava.

Tänavu on kõik lastele mõeldud tegevused koondunud Käsmu Meremuuseumi sisse ning ümbrusesse. Kolmepäevasesse lasteprogrammi Meremuuseumis mahuvad Eesti joonisfilmide programm, Klaveriloomade kontserdid ja 3Dmaailm, Just Filmi animatsiooni õpitoad. Muuseumi esisel platsil on aga end sisse seadnud unustamatud preilid Mamslid Jaaniojalt, kes meisterdavad ja joonistavad koos lastega.

Klaveriloomad

Kontserdil kuulete lustakaid lugusid Klaveriloomadest nii jutus kui muusikas. Lisaks saab oma silmaga suurelt ekraanil näha, kuidas kontserdi ajal valmib päris ehtne raamatuillustratsioon. Klaveriloomad kutsuvad endaga sõbrustama lapsi ja suuri, klaverimängijaid ja lihtsalt muusikaarmastajaid!

Klaveriloomade kontserdid toimuvad Meremuuseumis:

Laupäeval kell 12:00, 15:00, 18:00

Pühapäeval kell 12:00, 15:00

Et Klaveriloomad elavad klaveris ning keelte ja haamrite vahelt on neid keeruline märgata, on Meremuuseumisse toodud ka Klaveriloomade 3D maailm kuhu on võimalik sisse piiluda ning kuulata neid jutus ja muusikas. Klaveriloomade 3D maailm on avatud kogu festivali vältel Meremuuseumi galeriitoas.

Lisaks on võimalik kiigata muuseumi esisel platsil Klaveriloomade No(o)ditelki ning leida kõike eluks vajalikku - noote/plaate, raamatuid, kotte, sõrmetreenimispalle, pastakaid ja helkureid. Lisaks väikestviisi nosimist, et ikka jõudu jätkuks!

Multikaprogramm ja animatsiooni õpituba

Laste- ja noortefilmide festival Just Film koostöös Nukufilmiga toob tänavusele Viru Folgile lastele mõeldud multikaprogrammi. Väikestel külalistel on võimalik kaasa elada Miriami seiklustele ja väikese Holgeri katsumustele, kui ta satub lõksu limonaadipudelisse.

Multikaprogrammi raames näitame: Limonaadilugu (Vallo Toomla), Miriami tuulelohe (Riho Unt), Miriami Köögikombain (Andres Tenusaar), Miriami rohelised täpid ja Miriami katkine pilt (Priit Tender). 

Lisaks põnevatele multikatele on festivali ajal kõigil lastel ja noortel võimalus teha ise filme ja õppida animatsiooni tegemist. Animatsiooni tegemine on väga vahva tegevus. Töötoa käigus valmib igal osalejal kuni 1-minutiline animatsiooni. Töötuppa võib tulla kogu perega, et teha kamba peale üks lõbus multikas. Töötoas on olemas kõik vajalikud vahendid ja tehnika animatsiooni tegemiseks.

Multikaprogramm väntab Käsmu Meremuuseumi tagumises toas reedel ja laupäeval kell 10:00-18:00. Animatsiooni õpituba toimub pühapäeval kell 11:00-16:00

Viru Folk - mõnus muusika kaunis keskkonnas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles