Tants ja etendused tARTuFFil!

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmifestival tARTuFF sai avalöögi 6. augustil.
Filmifestival tARTuFF sai avalöögi 6. augustil. Foto: Ahto Sooaru

PÖFFi korraldatava filmifestivali tARTuFF raames on sel aastal ka mahukam etenduskunstide programm, mille märksõnaks on temaatiliselt „filmi -ja kinokunst”. 4.-6. augustini saab Tartus TÜ vanas kirikus näha tantsuetendusi, improvisatsioonilisi etendusi ja osaleda filmiviktoriinil.

Programmi avame spetsiaalseks festivaliks loodava Ruslan Stepanovi tantsulavastusega "Klapp". Stepanov oli aastatel 2002-2012 „Vanemuise” tantsija ja koreograaf, saades lavastuste „Kevade” ja „Carrrmen!” eest Eesti Teatriliidu teatriaasta auhinnad tantsulavastuste kategoorias. Hetkel elab ja töötab Stepanov Saksamaal. Lavastuses tantsivad noored tulevikutähed Sigrid Savi, Arolin Raudva ja Raho Aadla, valguskujunduse on loonud Karl Marken. Etendused toimuvad 4. ja 5. augustil.

6. augustil etendub teine tantsulavastus - eelmise aasta tARTuFFiks valminud Dmitri Harchenko lavastus "Lumière", mis võtab humoorikas võtmes vaatluse alla filmiajaloo klisheed. Tantsivad Dmitri Harchenko, Einar Lints, Viktoria Jepisheva ja Xenia Rudakova, valguskujundus Karl Markenilt.

Päevane programm pakub mõnusat meelelahutust ja annab soovi korral võimaluse aktiivselt sekkuda protsessi. 5. augustil on publiku ees Improteater Impeerium enda improvisatsioonilise, kohapeal sündiva lavastusega „Improkaader”. 6. augustil saab publik panna proovile enda teadmised Eesti mängufilmidest. Jaanus Tepomees ja Alo Kurvits esitavad katkendeid tuntud filmidest ning võistlejatel tuleb ära tunda, mis filmidega on tegu. Auhinnad on PÖFFilt ja Tallinna Tantsuteatrilt.

Täpsema info programmi kohta leiab aadressilt SIIT

Programmi korraldav Tallinna Tantsuteater on enda viie tegutsemisaasta juures pidanud oluliseks anda etendusi ka väljaspool Tallinnat. Tartu on meie sage külastuspaik ja lisaks etendustele korraldame Tartus ka koolitusi ja viimasel kahel aastal on esietendunud seal ka kolm lavastust. tARTuFFi raames etenduskunstide programmi korraldamine on loogiline jätk meie tööle Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles