Vaata galeriid! Seiklusrohke ja värvikirev - Nuku Teatri suvelavastuse prooviperiood

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval, 9. augustil, esietendub NUKU teatri suvine vabaõhulavastus «Kapten Granti lapsed», mida mängitakse augusti lõpuni Tallinna Meremuuseumi Lennusadama kail.

Lavastaja Vahur Keller sõnab: «Lavastuse pealiin räägib minu jaoks eelkõige avatusest ja ennastsalgavast pühendumisest humanismi ideele. Kangelaste absoluutsest usust, et iga inimene on väärtus ja teise inimese päästmine võib saada eesmärgiks, mille nimel tasub kõhklemata kas või enda elu ohtu seada.»

Esietenduse eel toimuvad igapäevased proovid spetsiaalselt etendusteks ehitatud laval Suure Tõllu ees ja peal. Lennusadama kaile on loodud lausa väike rand, kus elustuvad katsumusterohked seiklused Šotimaal, Patagoonias, Austraalias ja Uus-Meremaal, aga ka saladuslikul Tabori saarel. Lavakujunduse on loonud Jaanus Laagriküll, kostüümid NUKU teatri peakunstnik Britt Urbla Keller.

Lavavõitluse on seadnud Indrek Sammul (Eesti Draamateater), lavalise liikumise Renate Valme ning originaalmuusika Liina Kullerkupp. Lavastusse on kaasatud 39 osatäitjat, üks vapper hobune ning sel aastal oma 100. sünnipäeva tähistav jäämurdja Suur Tõll. Kokku näeb laval ligi 150 erinevat tegelast.

Peaosi, kapten Granti tütart Maryt ning poega Robertit mängivad vaheldumisi Lisa Marie Silbaum ja Teele Kaljuvee-O’Brock ning Märten Männiste ja Keijo-Johann Norden. Noored valiti välja konkursil, kus osales sadu poisse ja tüdrukuid. Lisaks teevad kaasa Lee Trei, Anti Kobin, Mihkel Tikerpalu, Riho Rosberg, Andres Roosileht, Mart Müürisepp jt NUKU trupi näitlejad ning Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunstitudengid.

Lavastust mängitakse 9.–31. augustini. Sellesse aega jääb ka üks romaani tähtpäevi – nimelt 25. augustil 150 aastat tagasi alustas reisiseltskond Glasgow’ sadamast kapten Granti otsimist!

Etendus on kahes vaatuses ning kestab koos vaheajaga orienteeruvalt 3 tundi. Juba on välja müüdud kaks etendust, ülejäänud 16 etendusele on veel kohti saada. Piletid hinnaga 20 eurot on müügil Piletilevi müügikohtades üle Eesti ning NUKU teatri ja Lennusadama kassas. Vabade kohtade olemasolul on piletid võimalik osta ka tund enne etenduse algust kohapealt.  

Täpsema info etenduse ja piletite kohta leiab NUKU teatri koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles