Lottemaa atraktsioone parandatakse jooksvalt

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaal saab ka liugu lasta.
Lottemaal saab ka liugu lasta. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Üle nädala avatud olnud Lottemaa teemaparki on külastanud üle 10 000 inimese, intensiivse kasutamise tõttu on aga mitmed atraktsioonid katki läinud.

«Lisaks ehituslikele nõudmistele jälgime igapäevaselt atraktsioonide ja ehitiste ohutust ja korrasolekut,» rääkis Lottemaa teemapargi juhataja Rein Malsub.

«On tõsi, et mitmed atraktsioonid on Lottemaa teemapargi territooriumil intensiivse kasutuse tulemusena katki läinud. Enamik neist on parandatud ja hetkel veel katkiste atraktsioonide detailide väljavahetamine on töös,» ütles Malsub selgituseks.

«Lottemaa teemapark on suur ja atraktsioone on palju, seetõttu palume ka külastajatel suhtuda teemapargi inventari hoolivalt, et külastamise rõõmu jätkuks kõigile,» lisas ta veel.

Enamik puudusi parandatud 

Teemaparki külastanud lugejad tõid välja Lottemaal parandamist vajavaid atraktsioone. Malsub andis ülevaate, kui kaugel nende parandamisega hetkel ollakse.

Ühe lugeja sõnul töötas Lottemaa kahest allalaskmistorust vaid üks, kuna teises oli mitu last end väidetavalt juba vigastanud. «Jäneste majas olevatest liutorudest töötavad tänaseks mõlemad. Ühe liutoru kurvi välisserva muudeti ning allasõiduvaibad asendati vähem libisevast materjalist vaipadega, et tagada parem turvalisus,» rääkis Malsub ja lisas, et nende poole on pöördutud küll mitmete kriimustuste ja muhkudega, kuid ühegi tõsisema vigastusega (v.a päikesepiste) ei ole Lottemaa teemapargi töötajate poole esmaabi saamiseks pöördutud.

Teise lugeja sõnul olid laupäevaks lõhutud ära Jänestemaja WC ukselukud ja –link. Malsubi sõnul on need nüüdseks uute vastu vahetatud.

Lugejad kurtsid ka Seaema Helmi maja ees olevate sammaste üle. «Parempoolsel sambal (kui seista näoga purskkaevu suunas) on jäetud paar okstüügast,» kirjeldas lugeja. «Allpool väike oksatüügas, kuhu saab jala toetada ja pisut kõrgemal, umbes 40 sentimeetrine oksatüügas, millel tugevust ja ruumi just niipalju, et laps mahub kaksi-ratsi peale istuma,» jätkas lugeja oma kirjeldust.

Tema sõnul on sellised lapsega ühel kõrgusel asuvad tüükad väga ohtlikud, sest meelitavad lapsi neil turnima ning kui laps kukub, siis otse trepi peale. «Nõnda avamispäeval just juhtuski,» kõneles lugeja, kelle lapsel oli lisaks ehmatusele ka kanamunasuurune muhk otsa ees ja reied marraskil. «Loodetavasti midagi hullemat ei juhtunud,» lisas lugeja.

Malsubi sõnul on oksad nüüdseks maha saetud. «Lisaks nimetatud Seaema Helmi külalistemaja dekoratiivsetele katusepostidele asub Lottemaa kõrghaljastusega maa-alal, kus on paljudel puudel madad oksad, millel turnides võib ilma vanemate järelevalveta laps viga saada,» rääkis Lottemaa juhataja ning toonitas, et Lottemaa teemapargi territooriumil on lapsed vanemate või saatjate vastutusel.

«Loomulikult oleme arvestanud sellega, et Lottemaa on kogupere park ja seal viibib palju lapsi, seetõttu on kõik Lottemaa töötajad instrueeritud jälgima külastajate tegevust ja sekkuma võimaliku ohtliku tegevuse korral,» rääkis Malsub ja lisas, et lastevanemaid Lottemaa töötajad siiski asendada ei saa.

Lisaks tundis lugeja muret Seaema Helmi maja teise korruse üle. «Juhul kui sinna on võimalik lastega minna, siis rõdu piirdesammaste vahe on väga suur, sealt mahub läbi ka kooliealine laps, rääkimata pisematest,» tõi tähelepanelik lugeja välja ning lisas, et teiselt korruselt kukkumine võib olla väga ränk. Malsubi sõnul ei ole Lottemaa Seaema Helmi maja teine korrus külastajatele avatud.

«Täname oma külastajaid asjalike tähelepanekute eest, mida meile seni on saadetud. Tänaseks on mitmed kitsaskohad kõrvaldatud ja töö selle nimel, et külastajad saaksid jätkuvalt parima elamuse, käib,» ütles Malsub.

Lottemaale tulevad bioloogilised püünised

Malsubi sõnul on teemaparki tulemas ka uuendusi. «Lisatud on ka pinke puhkamiseks, parandame toitlustust tipptundidel, oleme paigaldamas bioloogilisi püüniseid herilaste ohu vähendamiseks,» tõi ta näiteks ning lisas, et pargikülastajate paremaks informeerimiseks pannakse üles viitasid ja mitmekeelseid juhiseid. 

«Lottemaal, nii nagu ka teistes avalikes parkides ja mänguväljakutel, on lapsed vanemate või saatjate vastutusel, kellelt palume vastutustundlikku suhtumist. Loomulikult jälgivad ka kõik teemapargi töötajad, et külastajatel oleks teemapargis viibimine võimalikult turvaline,» toonitas Malsub.

«Lottemaa teemapargi hoonete ja atraktsioonide projekteerimisel ja ehitamisel on arvesse võetud kõiki kehtivaid standardeid. Osadel juhtudel, kui oleme pidanud vajalikuks, oleme turvalisuse nõudeid karmistanud kavandatust ka rohkem kui seda nõuavad vastavad standardid. Jooksvalt teostatakse ka järelkontrolli, tehakse täiendavaid mõõtmisi ja vajadusel tehakse ehitistes ka vastavaid muudatusi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles