Nilbe mammutikuju tekitas Kuopio messil skandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuopio elamumess on Soome üks kõige populaarsemaid ja enamkülastatavaid messe.
Kuopio elamumess on Soome üks kõige populaarsemaid ja enamkülastatavaid messe. Foto: Array

Soomes Kuopio elamumessil tekitas mitu päeva skandaali hiigelsuur mammutikuju, mis sabast sikutades peenist välgutas. Eile õhtul jäi Veeti-nimeline elukas siiski oma peenisest ilma, kirjutas ajaleht Savon Sanomat.

Ehkki elamumess algab alles homme, olid messil käinud uudistajad Veeti-nimelise mammuti nilbevõitu käitumisest nii šokeeritud, et messikorraldajad tegid muinasaegset kunstiteost omavale firmale range ettekirjutuse: kas Veeti jääb suguelundist ilma või mammut toimetatakse messilt üldse minema.

«Veeti äratoimetamisest oleks kõvasti kahju, sest lastele pakkus mammut toredat meelelahutust. Sellisel moel peenist vilgutavana me aga mammutit siia messile ei taha,» ütles messi projektijuht Pasi Hulkkonen.

Mammutikuju autor on Oulus elav skupltor Kimmo Takarautio. Tema sõnul on mammuti peenise ümber tekkinud skandaal märk inimeste kitsarinnalisusest.

«Isasel mammutil peab ju peenis olema,» kaitses Takarautio oma loomingut ja lisas, et mammutit on seni ilma probleemideta Kuopios eksponeeritud ka varem. Nagu ka Helsinkis, Jyväskyläs, Poris, Tamperes, Turus ja Vaasas: kokku 15 linna lastepargis või meelelahutuskeskuses.

Mammutit omava firma tegevjuht Vesa Nylander teatas, et nende meelest probleemi pole ja nad austavad skulptori nägemust.

Messikorraldajad viisid siiski oma tahtmise läbi: kolmapäeva õhtupoolikul jäi Veeti oma peenisest ilma.

Millega Veeti messi külastajate meelepaha ära teenis, saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles