Kas tänavune Patareiv jääb Kultuuritolmu skandaali pärast ära?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei vangla reiv 2013
Patarei vangla reiv 2013 Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinna linnavõim ei andnud Kultuuritolmul toimunud  ja juurdluse algatanud intsidendi tõttu luba korraldada sel reedel toimuma pidanud sariüritust Patareiv, vahendab Menu.

«Arvestades, et korraldajad on samad, kes korraldasid ka meedias palju negatiivset järelkaja pälvinud muusikafestivali Kultuurtolm, ei saa me olla kindlad, et seekordne üritus suudetakse läbi viia ilma intsidentideta, mistõttu üritus on antud ajas ja kohas sobimatu,» tõdes abilinnapea Kalle Klandorf.

«Me ei saa Tallinnas lubada toimuda üritusel, mis võib potentsiaalselt ajendada raskeid avaliku korra rikkumisi,» lisas ta.

Patareivi korraldaja Tõnis Hiiesalu ütles Postimehele, et abilinnapea selline väljaütlemine on veidi kummaline, sest oli ka hiljuti politsei ja külastajate vahelise konfliktiga lõppenud ürituse Kultuuritolm korraldajate seas ning tema hinnangul ei teinud korraldajad seal midagi valesti. «Kes ei saanud hakkama, oli turvafirma, aga turvafirma me vahetasime välja ja minu teada on meil selle ürituse jaoks igalt poolt vajalikud kooskõlastused olemas,» lausus Hiiesalu.

Facebook annab aimu, et sündmusest kavatsevad osa võtta 2500 inimest.

Kas sinu arust on see Tallinna linnavõimude langetatud otsus õigustatud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles