BBC juht: Jeremy Clarkson ei ole rassist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson (keskel)
Jeremy Clarkson (keskel) Foto: SCANPIX

BBC teleprogrammide juht Danny Cohen kaitses «Top Geari» kõmulist saatejuhti Jeremy Clarksonit, öeldes et ta ei ole rassist.

Cohen kirjutas Briti meediale avaliku kirja, milles teatas, et viimastel kuudel on menuka autosaate «Top Gear» ümber keerelnud skandaale, edastab The Guardian.

«Kuigi minu ja Jeremy vaated keelekasutuse osas lähevad lahku, olen veendunud, et mitte keegi «Top Geari» juhtidest ei ole rassist. Kaasa arvatud Clarkson,» teatas Cohen.

BBC andis Clarksonile ta keelekasutuse ja naljade pärast viimase hoiatuse selle aasta mais.

Kevadel lahvatas Clarksoni ümber skandaal pärast seda kui ta kasutas saates tuntud lastesalmi «Eeny, Meeny, Miny, Moe» viidates sellega rassilistele erinevustele.

BBC sai Clarksoni kohta kaebusi ja saatejuht vabandas hiljem.

Möödunud nädalal teatas Briti meediamonitooringufirma Ofcom, et Clarkson eiras «Top Geari» Birma erisaates ajakirjanduseetika reegleid ning «kasutas väga solvavat rassistlikku terminit, mis ei olnud kontekstis õigustatud».

Coheni kinnitusel võtab BBC Clarksoni kohta tulnud kaebusi tõsiselt ning «Top Geari» tegemist kontrollitakse varasemast rohkem.

«Tahame, et «Top Gear» säilitaks oma unikaalsuse. Maailmas populaarsuse säilitamsieks tuleb jääda teatud liistude juurde, mitte minna äärmustesse,» teatas juht.

Cohe on veendunud, et «Top Geari» tegijad ja saatejuhid on oma õppetunnid selgeks õppinud ja vanu vigu ei korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles