Kuus treenimisviisi, mis sobivad kogu perele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüppenööriga hüppamine on kasulik treenimisviis. Pildil USA esileedi Michelle Obama hüppenööriga hüppamas
Hüppenööriga hüppamine on kasulik treenimisviis. Pildil USA esileedi Michelle Obama hüppenööriga hüppamas Foto: SCANPIX

Mõjuva treeningu jaoks ei ole alati vaja kallist aparatuuri ja jõusaali külastamist.

On olemas treenimisviise, mis annavad kiiresti tulemusi ja hoiavad keha heas vormis, edastab womanitely.com.

Samas kui põletatakse kaloreid, muutuvad lihased tugevamaks. Need treeningviisid sobivad kogu perele, lapsed kaasa arvatud. Kui tulemused ei tule piisavalt kiiresti, siis tasuks vaadata üle söömis- ja magamisharjumused.

Hüppenööriga hüppamine – millal sa viimati hüppenööriga hüpatud, kas lapsepõlves? Hüppenöör on odav treeningvahend, millega hüppamine kulutab väga palju energiat. Hüppamine muudab keha treenitumaks, lisaks tugevdab see südant ja veresoonkonda. Asjatundjate sõnul vastab hüppenööriga hüppamine poolele tunnile tervisejooksule.

Kükid – kükkide tegemine arendab lihaseid, eriti tuharalihaseid. Lisaks kulutab see treenimisviis märgatavalt kaloreid. Seda saab teha kasvõi televiisorit vaadates. Tähtis on, et põlved ja jalalabad oleks samas suunas ning et põlv ei läheks üle varvaste joone. Enne kükitreeningut tasuks teha umbes kümme minutit soojendust. Kükke tuleks teha mitukümmend ja siis pidada paar minutit vahet.

Kätekõverdused – paljudele ei meeldi kätekõverused, kuid need aitavad ülakeha heas vormis hoida. Kätekõverdusi võib teha erineval viisil ja erinevatel pindadel. Kätekõverdused voolivad käsi ning muudavad need ilusaks. Kätekõverdusi tasuks teha paar korda nädalas koos põhitreeninguga.

Kasulik on teha 12 – 15 kätekõverdust korraga ning sarjana 3 – 4 korda.

Ujumine – see spordiala mõjub paljudele lihastele hästi. Sel on ka muid tervisele kasulikke omadusi  - alandab vererõhku, tugevdab südant ja annab hea enesetunde. Vee all liikumine on kasulik aeroobne treening.

30 minutit ujumist kulutab 204 kalorit.

Jooksmine – jooksmine võib olla eriti nauditav looduses. Jooksuharrastust võib alustada, läbides lühikesi vahemaid ning hiljem juba pikemaid. Juba paar nädalat regulaarset tervisejooksu annab tulemusi. Enne jooksmist tasuks teha 15 minutit soojendust. Algaja jooksja võib vahepeal ka jalutada. Peab meeles pidama, et kui tahetakse pikka maad läbida, siis ei ole mõtet teha seda liiga kiiresti.

Jalgrattasõit – see on üks lihtsamaid treenimisviise. Jalgrattaga sõites saavad suured lihasgrupid koormust ning kulub palju energiat. Eriti hästi mõjub see reielihastele. Rattaga looduses sõitmine tagab hea enesetunde ja meeleolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles