Galerii: Baltika sügishooaeg avanes jahisadamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal avas Baltika Noblessneri jahisadamas uksed rohkem kui 800le külalisele – kaubamärgid Monton, Mosaic, Bastion, Blue Inc London, Ivo Nikkolo ja Baltman esitlesid oma sügistalviseid kollektsioone.

Igal aastal augustikuus toimuv kodumaise rõivalooja Baltika sügistalvise hooaja avaüritus tõi seekord kokku rekordarvu külalisi nii Eestist kui ka välisriikidest. Õhtuga tähistati ühtlasi ka rahvusvahelise veebipoe ANDMOREFASHION.COM avamist, mis pakub Montoni, Mosaici, Bastioni, Ivo Nikkolo ja Baltmani kaubamärkide kollektsioone Euroopasse ja kaugemale.

Sellel sügisel 20. sünnipäeva tähistava Ivo Nikkolo kaubamärgi peadisainer Eve Hanson lubab uueks hooajaks palju põnevust: „Sügistalvised trendid on varasemast mängulisemad ning mõeldud naistele, kes usuvad, et elu ei pea olema alati nii tõsine. Võtmesõnaks on ebasümmeetrilisus, mis väljendub nii taljesse töödeldud seelikutes ja kleitides kui ka kihilistes siluettides.“

Palju nägi moelaval pitsi, samuti karusnahka, mis kaunistas detailides nii meeste- kui naiste ülerõivaid. Värvitoonidest mängivad sügismoes olulist rolli tavapärase musta kõrval tumesinine ja lilla, samuti jätkuvalt trendikas elektri-sinine ning telliskivi-punane. Mahedamad toonid on endiselt aktuaalsed - neutraalsed toonid ja heledad pastellid koos vana-roosaga leiavad oma tee ka sügisesse. Lillemustrid ei kao suvesoojuse taandudes mitte kuhugi, nad võtavad vaid ’härmatanud’ või lausa monokroomse ilme ja kaunistavad nii argisemaid kui ka pidulikke hetki.

Suureks hitiks tõotab sügistalvel kujuneda ruudu-muster, mida nägi erinevates värvi-, suuruse-, ja stiilivariatsioonides eeskätt just Montoni ja Mosaici kollektsioonides. Loomamustrite seas asub jahedamate ilmade saabudes aga lavale elegantselt hallil põhjal uudne ’hirvemuster’. Mosaic pakub sinna kõrvale täppe, juugendlikku geomeetriat, dipdye efekti ja geomeetrilisi mustreid.

Oluliseks moesuunaks on väga eri-ilmeliste materjalide kokkusobitamine – näiteks soe ja villane koos õrna šifooniga loob unenäolise efekti, mis toob pehmust ja põnevust ka kargemasse sügispäeva.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles