USA telekanal nimetas Penelope Cruzi «nädala idioodiks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Penelope Cruz
Penelope Cruz Foto: SCANPIX

USA telekanal Fox News nimetas Hispaania filmistaari Penelope Cruzi «nädala idioodiks», kuna staar ja ta abikaasa Javier Bardem on sõna võtnud Iisraeli ja Hamasi konflikti teemal.

Fox TV saatejuht Eric Bolling kasutas Cruzi kohta väljendit «nädala idioot» oma saates The Five, edastab The Local.

Bollingi kommentaarile olid eelnenud USA näitleja John Voighti ütlused Hispaania näitlejapaari kohta.

Voighti sõnul levitavad hispaanlased maailmas antisemitismi, kuna nad avaldasid kirja, milles «mõistavad hukka Iisraeli genotsiidi Gazas».

Hispaania staaripaariga liitus ka tuntud režissöör Pedro Almodovar ning veel mitmed Hispaania kuulsused, kes kutsusid Euroopa Liidu riike üles takistama Iisraeli rünnakuid Gazale.

Cruz avaldas oma seisukohad USA väljaandes USA Today. Pärast seda hakati staari nimetama antisemiidiks.

«Ma ei taha, et minust valesti aru saadakse. Ma ei ole sõjandus- ega poliitikaekspert, kuid näen, mis maailmas toimub. Minu ainsaks sooviks ja eesmärgiks on kaasata võimalikult palju inimesi, kes on minuga samal arvamusel, et nii Iisrael kui Hamas peaksid lõpetama sõdimise,» teatas näitlejanna.

Cruzi seisukoht ei olnud meelt mööda ka Hollywoodi produtsendile Ryan Kavanaugh`le, kes sõnas, et ta on holokaustist ellu jäänute järeltulija ning kui keegi peab Iisraeli tehtavaid rünnakuid genotsiidiks, siis selle isiku puhul on tegemist antisemiidiga.

Briti väljaanne The Guardian kirjutas hiljuti, et Hollywoodis on Iisraeli kritiseerimine tabu, kuid üha enam on neid näitlejaid, kes on asunud Iisraeli kritiseerima.

Hispaania 47,2 miljonist elanikust vaid 15 000 on juudid.

Hispaanias oli palju juute kuni keskajani, mil katoliiklik kuningas Fernando ja kuninganna Isabella saatsid naad koos moslemitega 1492. aastal riigist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles