Videointervjuu: Ukerdajad said viieseks! Sünnipäevakontserdi muljed

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lustlikult kaasahaarav ja kodumaine - see on kollektiiv Ukerdajad kooseisus Mati Tubli, Tõnis Kirsipu, Lauri Mäesepp, Tanel Siimann, Madis Lundre ja Ringo Ramul.  Viru Folk on olnud meeste kasvulavaks, kus aasta-aastalt ühe suuremaid ja menukamaid kontserte antakse. Ajaloolises Käsmus toimus 5a tagasi ühtlasi ka bändi esimese tõelise hiti «Kährikupüük» maailma esma-esitlus.

Aeg on poisid ja muusika üheks sulatanud, mistõttu avavad üliekspressiivsed lavašõud ka noorte meeste põuepõhjas leiduvad sügavamad varjud ja valgused. Helikeelde tõlgitud elud esitatakse tulise tempoga, mänglevalt, õnnelikult. Laulud kõnelevad inimsuhetest, sageli läbi võimsa looduse kujundi. Ansambli põhjatu küpsus avaldub lihtsuses, mis ka kõige keerukamat kuulajat kõnetab. Nii võib lugeda meeste loomingulise tee kohta Viru Folgi koduleheküljelt

Vaata videost, kuidas hindab tänavust keskpäevast kontserti Viru Folgi pealaval bändi solist Lauri Mäesepp! 

Palju õnne sünnipäevaks ja tänud taaskordse elamuse eest, Ukerdajad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles