Kadunud lennu MH370 ohvrite pangakontodelt varastati raha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi lennu MH370 mälestustahvel Kuala Lumpuri lennujaamas, kuhu saab kirjutada kaastundeavalduse
Malaysia Airlinesi lennu MH370 mälestustahvel Kuala Lumpuri lennujaamas, kuhu saab kirjutada kaastundeavalduse Foto: SCANPIX

Malaisia politsei uurib, kes varastas Malaysia Airlinesi kadunud lennu MH370 ohvrite pangakontodelt raha.

Malaysia Airlinesi lennuk kadus 8. märtsil, olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse, edastab The Straits Times.

Võimuesindajate andmetel on vähemalt kolmelt selle lennuki pardal olnud isiku panagaarvelt raha võetud. Raha on üle kantud sama lennuki pardal olnud neljanda isiku kontole. Sealt edasi aga jõudis raha varguses kahtlustatavale isikule.

Politsei ei välista, et veel mitmete õnnetuslennuki pardal olnute pangakontodelt on raha varastatud.

«Meie andmetel on ohvrite vara siirdatud üsna mitu korda ühelt kontolt teisele. Raha puudumist pani pangaametnik tähele juuli keskpaigas,» teatas politsei esindaja.

Oma lähedased kaotanute sõnul on sellised vargused solvavad ja alandavad.

«Kas need isikud ei saa aru, et hukkunud olid kellegi pereliikmed ja lähedased. Nende raha kuulub perekondadele,» sõnas lennul MH370 kaduniks jäänud naise vend Lokman Mustafa.

Malaysia Airlinesi lennukit 239 inimesega pardal ei ole seni leitud. Ekspertide sõnul kukkus see suure tõenäosusega India ookeani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles